Έφυγε νικητής! – VIDEO

Με δύο νίκες στους ομίλους, ο Ράφαελ Ναδάλ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του ATP Finals όμως φεύγει με ένα μεγάλο τρόπαιο στις αποσκευές του

Μετά τη μεγάλη νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Ράφαελ Ναδάλ περίμενε το βραδινό παιχνίδι του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, για να μάθει αν θα συνεχίσει στο τουρνουά των “8” κορυφαίων της χρονιάς.

Ο κορυφαίος, όλων, τελικά δεν θα συνεχίσει στο Λονδίνο αφού ο Ζβέρεφ κέρδισε 2-0 σετ τον Μεντβέντεφ και συνόδευσε εκείνος τον Τσιτσιπά

στα ημιτελικά της διοργάνωσης, σφραγίζοντας το ραντεβού με τον Ντόμινικ Τιμ στο 2ο ημιτελικό του Σαββάτου.

Παρά τον αποκλεισμό του από το ATP Finals, ο Ράφαελ Ναδάλ φεύγει νικητής από το Λονδίνο αφού κατάφερε να αγωνιστεί και να εξασφαλίσει τον τερματισμό του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, για 5η φορά στην καριέρα του.

“Ήξερα πως έφτασα εδώ. Ήξερα πως η προετοιμασία μου ήταν μικρή και όχι ιδανική, μετά τον τραυματισμό μου στο Παρίσι. Ήταν σημαντικό για μένα να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να αγωνιστεί καλύτερα απ’ότι την πρώτη ημέρα. Η πρεμιέρα στο τουρνουά, ήταν δύσκολη μέρα για μένα.

“Είναι το χειρότερο τουρνουά για να αγωνιστείς χωρίς καλή προετοιμασία. Σε άλλα τουρνουά, μπορεί να έχεις ευκολότερη κλήρωση στους πρώτους γύρους. Εδώ, παίζεις κατευθείαν με κορυφαίο αντίπαλο σε μια δύσκολη επιφάνεια. Έτσι, αν δεν φτάσεις με αρκετή αυτοπεποίθηση στο σώμα και στην κίνησή σου, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Πιστεύω αυτό συνέβη με εμένα. Στη συνέχεια, όμως, νομίζω ότι βελτιώθηκα αρκετά” είπε ο Ναδάλ ο οποίος πέτυχε δύο ανατροπές επί των Μεντβέντεφ (με match point κάτω) και Τσιτσιπά.

Μπορεί να μην παρέμεινε στο παιχνίδι διεκδίκησης του πρώτου του ATP Finals, ωστόσο ο Ναδάλ θα αναχωρήσει από το Λονδίνο ως το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για το 2019 που ήταν και ο μεγάλος του στόχος, στο κλείσιμο της σεζόν.

“Αυτό το τρόπαιο αναφέρεται σε ολόκληρη τη χρονιά, μια σπουδαία χρονιά. Το να έχω αυτό το τρόπαιο δίπλα μου, μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Πιστεύω κάναμε πολλά πράγματα σωστά σε όλη τη χρονιά. Φυσικά η ομάδα και η οικογένειά μου, έπαιξαν και πάλι σημαντικό ρόλο σε αυτή τη χρονιά, ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, καθώς είχα κάποιες πολύ δύσκολες καταστάσεις στο ξεκίνημα λόγω τραυματισμού. Παίξανε σημαντικό ρόλο και δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά γι’αυτό” είπε χαρακτηριστικά ο 33χρονος Ισπανός που ισοφάρισε τα ρεκόρ των Φέντερερ, Τζόκοβιτς και Κόνορς.

NITTO ATP FINALS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h) | TV Schedule

The post Έφυγε νικητής! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα