“Έχω βρεθεί κι εγώ στη θέση του Τσιτσιπά”

Ο Ρότζερ Φέντερερ, σχολίασε το γεγονός ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγνοεί τη νίκη στις τελευταίες τέσσερις εμφανίσεις του στο Tour, επισημαίνοντας πως όλοι οι τενίστες έχουν περάσει από αυτό το στάδιο, των συνεχόμενων ηττών…

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε ερώτηση που του έγινε για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο σπουδαίος Ελβετός, τόνισε πως σίγουρα δεν είναι ωραίο να χάνει κάποιος συνεχόμενες φορές, γιατί στη συνέχεια δεν αισθάνεται άνετα στο court και δεν μπορεί κατ’ επέκταση να αντεπεξέλθει στις συνθήκες.

Πάντως, όπως χαρακτηριστικά είπε, όλοι οι νέοι τενίστες έχουν

περάσει από παρόμοιες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του.

Όσα είπε ο Ρότζερ για τον Έλληνα πρωταθλητή:

“Δεν είναι ωραίο, όταν δεν κερδίζεις. Μπορώ να το πω με τεράστια σιγουριά. Δεν σου αρέσει το τένις, δεν σου αρέσουν τα ταξίδια ανά τον κόσμο για να αγωνιστείς σε τουρνουά και δεν σου αρέσει, στην τελική, να θυσιάζεις έτσι τις εβδομάδες σου.

Αν θες να ξεφύγεις από αυτό όμως, πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου στους πρώτους γύρους των τουρνουά, ώστε να βρεις το καλό σου παιχνίδι και να κατακτήσεις νίκες.

Όταν χάνεις συνέχεια, αισθάνεσαι ότι το μόνο που κάνεις είναι να τρέχεις από εδώ κι από εκεί χωρίς λόγο.

Νιώθεις ότι είσαι… κολλημένος στα courts και εύχεσαι από μέσα σου, να μην είχες αυτή την υποχρέωση. Όλοι το έχουν ζήσει αυτό, όχι μόνο ο Τσιτσιπάς. Κι εγώ έχω βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν.

Είναι ελάχιστοι οι τενίστες που έχουν καταφέρει από την αρχή της καριέρας τους μέχρι το τέλος αυτής, να αισθάνονται όμορφα στο court και να φέρνουν συνέχεια καλά αποτελέσματα. Είναι φυσιολογικό για όλους να υπάρχουν αποτυχίες”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Έχω βρεθεί κι εγώ στη θέση του Τσιτσιπά” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα