Δεν θα συμμετάσχει ο Καναδάς στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Καναδάς έγινε η πρώτη, επίσημα, χώρα που δε θα στείλει αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αν λάβουν χώρα στην κανονική τους ημερομηνία διεξαγωγής (24/7-9/8).

Φυσικά, από την ίδια τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή διαρρέει ότι πάμε για αναβολή των Αγώνων, κάτι στο οποίο συμφωνεί απόλυτα η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά, σε κάθε περίπτωση, η χώρα της Βορείου Αμερικής πήρε από νωρίς τα μέτρα της και τη δύσκολη απόφαση του να

μην στείλει αθλητές στο Τόκιο το καλοκαίρι.

“Η Καναδική Ολυμπιακή και Παρα-Ολυμπιακή Επιτροπή μαζί με την κυβέρνηση του Καναδά πήραν τη δύσκολη απόφαση να μην στείλουν αθλητές το καλοκαίρι στο Τόκιο. Παρακαλούμε τόσο τη ΔΟΕ όσο και τη Διεθνή Παρα-Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, να αναβάλουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για έναν χρόνο όσες οργανωτικές δυσκολίες και αν αυτό δημιουργήσει, για τις οποίες είμαστε διάθεσιμοι να βοηθήσουμε με κάθε κόστος. Δεν έχουμε στο μυαλό μας μόνο την υγεία των αθλητών, αλλά την υγεία του συνόλου. Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι να μείνουμε σπίτι, συνεπώς, δεν γίνεται οι αθλητές να προπονούνται κανονικά γιατί δεν στέλνουν το απαραίτητο μήνυμα στο κοινωνικό σύνολο. Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στο διάλογο για αυτήν τη δύσκολη απόφαση” ανέφεραν οι αρμόδιες καναδικές αρχές.

Θα ακολουθήσουν, άραγε, και άλλες χώρες το παράδειγμα του Καναδά;

Κώστας Αϊτάκης

The post Δεν θα συμμετάσχει ο Καναδάς στους Ολυμπιακούς Αγώνες appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα