“Δεν με χρειάζεται η Αραβία για να ξεπλύνει την εικόνα της”

Ο Ράφαελ Ναδάλ έδωσε συνέντευξη σε Ισπανικό κανάλι και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνεργασία με την Ομοσπονδία της Σαουηδικής Αραβίας της οποίας είναι παγκόσμιος πρεσβευτής, με στόχο την προώθηση του τένις στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η συνεργασία αυτή προκάλεσε ποικίλα σχόλια στις τάξεις των φιλάθλων, με τον Ναδάλ να ξεκαθαρίζει ότι η αποκλειστική του πρόθεση είναι να διαδώσει το άθλημα.

“Με πληρώνουν; Ναι. Αν χρειάζομαι αυτά τα χρήματα; Καθόλου. Δεν θα αλλάξουν τη ζωή μου. Δεν έχω υπογράψει κάποιο υπερσυμβόλαιο όπως έχουν κάνει άλλοι αθλητές που είναι εκεί και τους

σέβομαι απόλυτα” είπε χαρακτηριστικά ο 37χρονος Ισπανός ο οποίος υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την Ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας, ώστε να βοηθήσει το άθλημα να αναπτυχθεί και να εμπνεύσει τη νέα γενιά, στοχεύοντας να δημιουργήσει και μια ακόμη Rafa Nadal Academy στη χώρα.

Ο Ναδάλ παραδέχθηκε λάθη της ομάδας του στην επικοινωνία γι’αυτή τη συνεργασία και γι’αυτό ήθελε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

“Η δέσμευσή μου είναι να προωθήσω το τένις και να προσπαθώ να πετύχω τους στόχους μου. Δεν νομίζω ότι η Αραβία με χρειάζεται να ξεπλύνω την εικόνα της. Δεν είναι ο στόχος μου. Οι άνθρωποι τείνουν να λένε τις απόψεις τους χωρίς να κάνουν ερωτήσεις. Εννοείται ότι όταν δέχτηκα ήξερα τι θα γινόταν. Νομίζω ότι η ομάδα μου έκανε λάθος στην επικοινωνία και ότι έπρεπε να βγω να το εξηγήσω”, πρόσθεσε.

Η Σαουδική Αραβία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στον παγκόσμιο αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου, της ποδηλασίας, των μηχανοκίνητων αγώνων και του γκολφ, προκαλώντας έντονη κριτική από ανθρώπους που το αποκαλούν προσπάθεια αποσπάσεως της προσοχής από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Όσον αφορά τις αγωνιστικές του βλέψεις για το 2024 που πιθανότατα θα είναι και η τελευταία του χρονιά στο tour, ο Ναδάλ υπογράμμισε τη μεγάλη επιθυμία του να αγωνιστεί στο αγαπημένο του Roland Garros το οποίο έχει κερδίσει 14 φορές και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, οι αγώνες τένις του οποίου θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Γαλλικού Όπεν.

“Δεν ξέρω πόσα τουρνουά μου έχουν απομείνει για να παίξω, αλλά μεταξύ μας, δεν θα είναι πολλές». Το Roland Garros θα είναι ένας από τους στόχους μου. Θα ήθελα να παίξω και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είναι κάτι που μπορώ να επιβεβαιώσω αυτή τη στιγμή, αλλά ελπίζω ότι θα το κάνω… Νομίζω ότι θα το κάνω” είπε.

Πάντως, ο Ναδάλ αντιμετωπίζει προβλήματα στην επιστροφή του στο tour καθώς χθες ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί τελικά στο Qatar Open που είναι την επόμενη εβδομάδα.

The post “Δεν με χρειάζεται η Αραβία για να ξεπλύνει την εικόνα της” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα