Χαντούκοβα: “Τα ΜΜΕ είναι μέρος της δουλειάς ενός αθλητή”

Η 38χρονη Σλοβάκα και πρώην Νο5 στον κόσμο, πήρε θέση για το θέμα που απασχολεί τους τελευταίους μήνες για τη σχέση ΜΜΕ και τένις, παίρνοντας αφορμή τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στο Σινσινάτι στη συνέντευξη Τύπου της Ναόμι Οσάκα. 

Πιο συγκεκριμένα ο μάνατζερ της Γιαπωνέζας, επιτέθηκε στον δημοσιογράφο τοπικού Μέσου, Πολ Ντόχερτι κατηγορώντας τον για “εχθρική συμπεριφορά” απέναντι στην Οσάκα, μετά από ερώτηση για το αν τα ΜΜΕ προωθούν την Νο3 το κόσμου σε δραστηριότητες

εκτός του τένις.

“Οι συνεντεύξεις Τύπου είναι μέρος της δουλειάς γι αυτό το λόγο λεγόμαστε επαγγελματίες αθλητές”, δήλωσε η σχολιάστρια-πλέον- του Fox Sports και 4 φορές νικήτρια Grand Slam σε  διπλό μικτό.

“Ειναι σαν να μπαίνεις σε ένα τουρνουά και λες: “θα παίξω, αλλά μόνο αν ο αντίπαλός μου με παίζει στο backhand. Αλλιώς δεν θα σερβίρω σήμερα και απλά θα επιστρέφω μπάλες”.”

“Το να έχεις αυτή τη συμπεριφορά, θα έλεγα ότι είναι και λίγο ασέβεια προς το εκάστοτε τουρνουά, πόσο μάλλον αυτή την εποχή που γνωρίζουμε όλοι τι χρειάζεται για “τρέξει” κάποια διοργάνωση, μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω πανδημίας.”

“Το λιγότερο που μπορεί να κάνει κάποιος ως επαγγελματίας αθλητής, σε οποιοδήποτε άθλημα, είναι να εμφανιστεί σε μια συνέντευξη Τύπου. Δεν είναι πυρηνική φυσική να κάτσεις για μισή ή μία ώρα και να μιλήσεις για ένα άθλημα που αγαπάς.”

“Τώρα αν θέλει κάποιος να μειώσει την πίεση, αυτό δεν θα γίνει από τα κοινωνικά Μέσα δικτύωσης. Όλοι οι αθλητές αντιμετωπίζουν πολλά θέματα εκτός γηπέδου και είναι πλέον μέρος της ζωής τους.”

“Αν είχα τόσο σημαντικό πρόβλημα, προσωπικά δεν θα το μοιραζόμουν με τον κόσμο, αλλά θα ζητούσα επαγγελματική βοήθεια και ίσως να έφευγα λίγο από το Tour και το άθλημα.”

Η Χαντούκοβα παραδέχθηκε ότι και η ίδια δεν απολάμβανε τις συνεντεύξεις Τύπου, ειδικά μετά από τις ήττες της, αλλά τόνισε ότι χωρίς την προβολή από τα ΜΜΕ, οι παίκτες δεν θα είχαν καταφέρει να κερδίζουν τόσα πολλά χρήματα.

“Αν δεν είδα προετοιμασμένος για τις συνεντεύξεις Τύπου, τότε είναι καλύτερα να μην αγωνιστείς καν στο τουρνουά.”

“Χωρίς τα ΜΜΕ οι παίκτες δεν θα κέρδιζαν τόσα χρήματα, είναι τόσο απλό.”

Θάνος Σταθόπουλος

The post Χαντούκοβα: “Τα ΜΜΕ είναι μέρος της δουλειάς ενός αθλητή” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα