Μπορούσε, αλλά… – VIDEO

15:15 5/7/2019 - Πηγή: Tennis24
Η Μαρία Σάκκαρη αδίκησε τον εαυτό της στον τρίτο της αγώνα στο Wimbledon, κάνοντας ουσιαστικά δώρο την πρόκριση στην Ελίνα Σβιτόλινα, με τα πολλά αβίαστα λάθη της…

Αν και είχε σημεία στην αναμέτρηση, που φαινόταν ξεκάθαρα πως βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από την Ουκρανή, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πάλεψε με τους δαίμονες της και ηττήθηκε στον 3ο γύρο του Wimbledon Championships.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα πολλά αβίαστα λάθη (εκ των οποίων

αρκετά, double faults) της Μαρίας Σάκκαρη σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα, δείγμα της συγκέντρωσής της, που δεν ήταν στα κατάλληλα επίπεδα όποτε έπρεπε.

Μετά από δυο ώρες μάχης, η Μαρία ηττήθηκε με 6-3, 6-7(1), 6-2 από την Νο8 τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης της WTA και αποχαιρέτησε το Wimbledon, ξέροντας και αυτή, πως έχασε μια τεράστια ευκαιρία πρόκρισης σε 4ο γύρο ενός Slam, για πρώτη της φορά.

Η Σβιτόλινα στις “16” καλύτερες του τουρνουά θα αντιμετωπίσει μια εκ των Πέτρα Μάρτιτς και Ντανιέλ Κόλινς.

Fourth round @ElinaSvitolina equals her best run at #Wimbledon by beating Maria Sakkari 6-3, 6-7(1), 6-2 on No.3 Court pic.twitter.com/QHiKVhQ4bh

Wimbledon (@Wimbledon) 5 Ιουλίου 2019


Αν και ξεκίνησε περίφημα την αναμέτρηση (1-3), η Μαρία Σάκκαρη έζησε πέντε εφιαλτικά γκέιμς στη συνέχεια, χάνοντας πλήρως την αυτοπεποίθησή της, κι ενώ έδειχνε πως στην έναρξη του αγώνα ήταν πολύ πιο δυνατή από την αντίπαλό της.

Αφού έχασε τους 18 από τους 19 τελευταίους πόντους του σετ, απόλεσε το εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα με 6-3 και έδειξε να ακροβατεί σε ένα σκοινί, με την ψυχολογία της να βρίσκεται… στα τάρταρα.

Παρ’ όλα αυτά, το δεύτερο σετ ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά από όπως θα φανταζόταν κανείς. Αφού μάζεψε τα κομμάτια της, η Μαρία προηγήθηκε με διπλό(!) μπρέικ (0-3) και παίζοντας εξαιρετικό τένις, έγινε το μεγάλο φαβορί για το δεύτερο σετ.

Όχι για πολύ όμως, αφού μερικά συνεχόμενα διπλά λάθη… άνοιξαν την πόρτα στην Σβιτόλινα για να επιστρέψει από την κόλαση και να διεκδικήσει τη straight-sets νίκη, επί ίσοις όροις.

Αρχικά μείωσε σε 2-3, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε από το 3-5 που βρέθηκε πίσω, εκμεταλλευόμενη την αστάθεια της Ελληνίδας τενίστριας. Αφού ισοφάρισε σε 5-5, η Ουκρανή προηγήθηκε και με 6-5, φτάνοντας μια ανάσα από τη νίκη.

Κάπου εκεί όμως, η ψυχολογία γύρισε και πάλι στο πλευρό της Μαρίας. Σώζοντας δυο ματς πόιντς της Νο8 τενίστριας του κόσμου, η 23χρονη πρωταθλήτρια μας ισοφάρισε σε 6-6 και έστειλε το δεύτερο σετ, σε κρίσιμο τάι-μπρέικ.

Η Σάκκαρη, εκεί, ήταν εκκωφαντική. Βγάζοντας μερικά τρομερά χτυπήματα και αποφεύγοντας τα αβίαστα λάθη, κέρδισε επτά από τους οκτώ πόντους που παίχτηκαν και ισοφάρισε σε 1-1, δείχνοντας πως έχει ακόμη σφυγμό.

Όλα θα κρινόντουσαν στο τρίτο σετ, με την Σάκκαρη να έχει το μομέντουμ και την ψυχολογία υπέρ της, μετά την σπουδαία ανατροπή στο δεύτερο σετ.

Αυτά όμως, δεν ήταν αρκετά για να την οδηγήσουν στη νίκη. Κάνοντας αρκετές άσχημες επιλογές ανεβαίνοντας στο φιλέ και πολλά αβίαστα λάθη από την baseline, μετέτρεψε το μομέντουμ της σε θρύψαλα.

Η Σβιτόλινα πήρε κεφάλι με μπρέικ από την αρχή (3-1) και το υπερασπίστηκε με νύχια και με δόντια, για να φτάσει στη νίκη εν τέλει, παρότι η Μαρία δεν κατέθεσε τα όπλα εύκολα.

Η Ουκρανή προηγήθηκε με 5-2 (διπλό μπρέικ) και σέρβιρε για τη νίκη, ενώ προηγήθηκε και με 40-0 σε εκείνο το σημείο. Η Σάκκαρη όμως απάντησε φτάνοντας με τέσσερις σερί πόντους σε μπρέικ πόιντ.

Δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί όμως και τελικά μετά από έξι χαμένες ευκαιρίες, η Σβιτόλινα πήρε με 6-2… με την έβδομη προσπάθειά της, την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού.

WIMBLEDON CHAMPIONSHIPS WOMEN’S DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μπορούσε, αλλά… – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα