Μπαρτολί: “Ο Τζόκοβιτς είναι γενναιόδωρος και ανιδιοτελής”

Η πρώην top 10 παίκτρια και πρωταθλήτρια του Wimbledon Μαριόν Μπαρτολί μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε μία πρόσφατη συνέντευξή της στο We Love Tennis.

O Σέρβος μπορεί να είναι αδίστακτος στο court αλλά σύμφωνα με την Γαλλίδα έχει επενδύσει πολύ σε τομείς εκτός γηπέδου.

“Ξέρω πολύ καλά τον Νόβακ”, περιγράφει

ο πρώην νούμερο επτά του κόσμου.

“Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση που έχει ο κόσμος, ο Νόβακ είναι ανιδιοτελής και γενναιόδωρος, αλλά και εξαιρετικά έξυπνος”

Ειδικότερα, ο Μπαρτόλι τόνισε την προσπάθεια από τον Τζόκοβιτς υποστηρίξει τους συμπαίκτες του με τη δουλειά του στην Ένωση Επαγγελματιών Τενιστών (PTPA).

Ο Νόλε ίδρυσε την PTPA μαζί με τον Καναδό παίκτη Βάσεκ Πόσπισιλ στο US Open του 2020. Ο οργανισμός εκπροσωπεί τα συμφέροντα των παικτών που τοποθετούνται στους 500 κορυφαίους των singles και των παικτών στους κορυφαίους 200 των doubles της κατάταξης ATP και WTA.

“Η προσέγγιση του με την PTPA δεν αποσκοπεί στο να ασκήσει πίεση”, εξηγεί η Μπαρτολί.

“Θέλει απλώς να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των παικτών που βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη, να τους επιτρέψει να κερδίσουν περισσότερα χρήματα, να έχουν περισσότερα μέσα.”

“Ο Τζόκοβιτς είναι ένα άτομο που είναι στραμμένο προς τους άλλους. Στο γήπεδο αντικατοπτρίζει την εικόνα ενός “δολοφόνου”, αλλά στη ζωή δεν συμβαίνει αυτό και συχνά βλέπει πέρα ​​από τα συμφέροντά του”

Επιπλέον, ο Σέρβος έχει το δικό του ίδρυμα, τo Novak Djokovic Foundation, το οποίο επενδύει σε προγράμματα προσχολικής εκπαίδευσης για να βοηθήσει τα παιδιά να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Μπαρτολί: “Ο Τζόκοβιτς είναι γενναιόδωρος και ανιδιοτελής” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα