Αξεπέραστος, αλάνθαστος, ανίκητος – VIDEO

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς όρθωσε… Σινικό τείχος και με μια αυτοκρατορική εμφάνιση κέρδισε τον Μπόρνα Τσόριτς στον σπουδαίο τελικό του Shanghai Masters στην Κίνα, κατακτώντας τον 72ο τίτλο της καριέρας του!

Δεν χάνει ούτε για αστείο ο Νόλε…

Ο εξωπραγματικός Σέρβος έχει επιστρέψει στην καλύτερή του κατάσταση, και παίζοντας υποδειγματικό τένις καθ΄όλη την εβδομάδα στην Σαγκάη, όπου δεν δέχθηκε ούτε… μπρέικ στους αγώνες του, έκανε δικό του τον 4ο τίτλο του στο τουρνουά.

Επίσης, έφτασε μια ανάσα από τον Ράφαελ

Ναδάλ, τόσο στις κατακτήσεις Masters τροπαίων, με τον Σέρβο να ανεβαίνει σήμερα στις 32, και τον Ισπανό να έχει 33, όσο και στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, μειώνοντας την διαφορά του από τον πρωτοπόρο Ράφα, στους 215 πόντους!

Ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε 1 ώρα και 37 λεπτά για να υπερκεράσει τον σκόπελο του Μπόρνα Τσόριτς στον τελικό της Σαγκάης, κερδίζοντας τον 21χρονο Κροάτη με 6-3, 6-4, μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα.

Champion in Shanghai!@DjokerNole continues the love affair with China 6-3 6-4 over borna Coric.#RolexSHMasters pic.twitter.com/UhGWJNQLPK

Tennis TV (@TennisTV) 14 Οκτωβρίου 2018


Αυτήν, ήταν η 18η συνεχόμενη νίκη του Τζόκοβιτς στο Tour, κερδίζοντας για 10η σερί φορά με straight sets. Από την ερχόμενη Δευτέρα, ο Νόλε θα πανηγυρίσει και επίσημα την άνοδό του στο Νο2 του κόσμου, όντας πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το Year-End No1.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τελευταία φορά που γεύτηκε την ήττα ο Τζόκοβιτς σε επίσημη αναμέτρηση, ήταν στις 9 Αυγούστου, όταν και ο δικός μας Στέφανος Τσιτσιπάς τον είχε κερδίσει στα τρία σετ, στο Rogers Cup του Καναδά.

Έκτοτε όμως, ο Νόλε εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, και σήμερα το έκανε για ακόμη μια φορά, απέναντι σε έναν δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο όπως ο Τσόριτς, που χθες βράδυ έκανε την μεγαλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, κερδίζοντας τον Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά.

Ο Κροάτης, αγωνίστηκε στον παρθενικό του τελικό σε Masters διοργάνωση, και από την Δευτέρα, θα πανηγυρίσει νέο ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο Νο13.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Έχοντας απίθανα ποσοστά επιτυχίας πίσω από το σερβίς του (91% στο 1ο και 70% στο 2ο), και αφήνοντας τον Τσόριτς να φτάσει μόλις μια φορά σε μπρέικ πόιντ, ο Τζόκοβιτς έφτασε σε μια ελεγχόμενη νίκη, αλλά όχι σίγουρα όσο άνετη δείχνει το τελικό σκορ.

Ο Κροάτης ήταν πολύ σκληρό καρύδι από την αρχή της αναμέτρησης, όμως δεν θα μπορούσε να παίξει με τίποτα, καθ΄όλη την διάρκεια του ματς τένις τέτοιου επιπέδου, με δεδομένο ότι ο Σέρβος έκανε απίθανα πράγματα στο court όποτε του δινόταν η ευκαιρία, δείχνοντας την ανωτερότητά του, και βγάζοντας από τα νερά του τον 21χρονο.

Οι δυο αθλητές πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 2-2 του εναρκτήριου κομματιού του τελικού. Κάπου εκεί, ο Τζόκοβιτς έδειξε τα δόντια του για πρώτη φορά. Αφού πρώτα προηγήθηκε με 3-2, απείλησε στο αμέσως επόμενο γκέιμ το σερβίς του Κροάτη.

Hold onto your hats. These rallies are .

Watch live: https://t.co/hOHmv2wMlX#RolexSHMasters pic.twitter.com/Qwz34b4Ylt

Tennis TV (@TennisTV) 14 Οκτωβρίου 2018


Δημιουργώντας το πρώτο του μπρέικ πόιντ στο ματς, ο Νόλε δεν έκανε λάθος και εκμεταλλευόμενος τα νευρικά χτυπήματα του Τσόριτς, που επιδίωκε συνεχώς να επιτεθεί, “έσπασε” το σερβίς του αντιπάλου του παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 4-2.

Κάπου εδώ, ήρθε και το τέλος του σετ. Αν και ο Τσόριτς προσπάθησε να παραμείνει ανταγωνιστικός, δεν είχε τις λύσεις που χρειαζόταν για να γίνει επικίνδυνος στο σερβίς του Νόλε, με αποτέλεσμα μετά από 39 λεπτά, το σετ να πάει στην πλευρά του συγκεντρωμένου και αποφασισμένου, Νο2 του ταμπλό, με 6-3.

Cruise control.@DjokerNole calm and collected to take the first set 6-3 over Coric.

Watch live: https://t.co/hOHmv2faXn pic.twitter.com/z1KwFia3eA

Tennis TV (@TennisTV) 14 Οκτωβρίου 2018

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον νεαρό.

Ο Τζόκοβιτς έφτασε σε μπρέικ πόιντ στο εναρκτήριο γκέιμ, κι ενώ ο Τσόριτς έβγαλε από το μανίκι του ένα εξαιρετικό σερβίς, ανεβαίνοντας στο φιλέ κατευθείαν για να το σβήσει εύκολα και γρήγορα, το βολέ του, παρότι είχε όλο το γήπεδο στο… πιάτο, ήταν κάκιστο στέλνοντας την μπάλα μισό μέτρο άουτ, δίνοντας το “σπάσιμο” του σερβίς πολύ νωρίς στον Νόλε (1-0).

Πολλοί πίστεψαν πως η σεμνή τελετή έφτανε σιγά σιγά στο τέλος της, μετά το ολέθριο λάθος του Τσόριτς και το μεγάλο προβάδισμα που είχε πλέον να διαχειριστεί στα χέρια του ο Τζόκοβιτς.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο. Ο Κροάτης, πολύ σκληρός για να πεθάνει, έμενε συνεχώς μια ανάσα μακριά από τον Σέρβο, προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να φτάσει σε μια πολυπόθητη ευκαιρία για μπρέικ.

Και τα κατάφερε, στο έκτο γκέιμ του δευτέρου σετ. Αφού πρώτα, όμως, ο Σέρβος είχε κερδίσει, πιθανόν, τον πόντο του τουρνουά. Απολαύστε:

You heard it here first….@DjokerNole wants title No.4 in Shanghai…#RolexSHMasters pic.twitter.com/rMe38FPUY3

Tennis TV (@TennisTV) 14 Οκτωβρίου 2018


Ο Τσόριτς λοιπόν πήρε το πλεονέκτημα στο ίδιο γκέιμ, απειλώντας τον Τζόκοβιτς στο να χάσει για πρώτη φορά το σερβίς του μέσα στην εβδομάδα, όμως ένα inside-in φόρχαντ του… ανυπόμονου Κροάτη, που κατέληξε μακριά από την ευθεία γραμμή, έβγαλε από την δύσκολη θέση τον Σέρβο, ο οποίος με μερικά τρομερά σερβίς στη συνέχεια, διεύρυνε το προβάδισμά του σε 4-2.

Ο Τζόκοβιτς αφού δεν υπέστη το μπρέικ σε εκείνο το σημείο, ήταν πολύ πιο προσεκτικός στη συνέχεια, και με οκτώ σερί πόντους στο σερβίς του στα επόμενα δυο δικά του σέρβις γκέιμς, “καθάρισε” άνετα τον “εφτάψυχο” Τσόριτς, κατακτώντας τον τίτλο στην Σαγκάη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο 6-3, 5-3, στο σερβίς του Κροάτη, ο Νόλε έφτασε σε τριπλό championship point προηγούμενος με 0-40, όμως, δυο μαγικές “εκτελέσεις” του Τσόριτς, και ένα δικό του misshit σε smash, επέτρεψαν στον 21χρονο να παραμείνει ζωντανός, μειώνοντας τελικά σε 5-4.

Αυτό όμως, δεν κράτησε για πολύ, μιας και με τέσσερα σερί δικά του αβίαστα λάθη ο Τσόριτς, έδωσε το love σέρβις γκέιμ στο αμέσως επόμενο γκέιμ, και κατ’ επέκταση τον τίτλο στον Σέρβο Terminator.

Κυριακή 14/10: Τελικός Shanghai Masters

Djokovic (Serbia) beat Coric (Croatia) 6-3, 6-4

SINGLES DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αξεπέραστος, αλάνθαστος, ανίκητος – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα