“ΑΤΣΑΛΙΝΟΣ” ΝΟΛΕ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ WIMBLEDON ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΟΣ!

Μετά από έναν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τελικό που κρίθηκε στο tie break του πέμπτου σετ (στο 12-12), ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το φετινό Wimbledon έχοντας σώσει δύο match points στο σερβίς του Φέντερερ!

Δεν υπάρχουν λόγια για ό,τι παρακολουθήσαμε τις τελευταίες πέντε ώρες…

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ έδωσαν μια “κτηνώδη” μάχη σε ένα από τα

καλύτερα ματς όλων των εποχών στο άθλημα του τένις…

Τελικός νικητή μετά από ασύλληπτο “πόλεμο” πέντε περίπου ωρών ήταν το “τέρας” πνευματικής δύναμης, Νόβακ Τζόκοβιτς, που επικράτησε με 7-6(5), 1-6, 7-6(4), 6-4,13-12(3) του Ρότζερ Φέντερερ που θα χρειαστεί να διαχειριστεί την πιο “σκληρή” ήττα, ίσως της καριέρας του…

Διότι ο Ελβετός είχε δύο match point στα χέρια του στο 8-7 του πέμπτου σετ, στο σερβίς του μάλιστα αλλά τα σπατάλησε.

Και όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, το τέλος του ματς τον βρίσκει ηττημένο με σκληρό τρόπο.

Αλλά, ο “ατσάλινος” Νόβακ Τζόκοβιτς θα πρέπει να πάρει για ακόμα μία φορά το credit του πιο “πνευματικά” δυνατού στη μεταξύ τους μάχη διότι αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό κρίνει έναν αγώνα που θα κριθεί σε τόσες “λεπτές” ισορροπίες.

Και σε αυτές ανώτερος ήταν ο θρυλικός Σέρβος που κατακτά το πέμπτο του Wimbledon και 16ο συνολικά Grand Slam της καριέρας του εδραιώνοντας ακόμα περισσότερο τον μύθο του και παραμένοντας δυνατά στη μάχη του GOAT.

Ένα ματς τρομακτικό, ακατάλληλο για καρδιακούς με ένα απίστευτα συγκλονιστικό πέμπτο σετ διάρκειας 110 λεπτών που κατάφερε, τελικά, στην καινούρια διαδικασία του tie break στο 12-12 να πάρει ο Νόλε…

Μιλάμε για ένα ματς που πλησιάζει, αν όχι φτάνει, την ποιότητα του επικού τελικού του 2008 ανάμεσα στους Φέντερερ και Ναδάλ όπου και πάλι ο Ελβετός έχασε τον μαραθώνιο αγώνα.

Αλλά τώρα, με τα χαμένα match point στο σερβίς, τις δύο χαμένες ευκαιρίες για break στο οριακό 11-11 και ένα μήνα πριν “κλείσει” τα 38 του, αυτή η ήττα σίγουρα πονά όσο καμία άλλη τον “Βασιλιά” και τους φίλους του.

Αντίθετα, ο Τζόκοβιτς γιορτάζει ένα ακόμα Grand Slam στο οποίο φτάνει έχοντας σώσει match point στην πορεία αποδεικνύοντας ότι είναι, πέραν από φανταστικός τενίστας, ο πιο δυνατός πνευματικά αθλητής που πάτησε ποτέ τα κορτ…

Και σε αυτό το κομμάτι, είναι σίγουρα ο GOAT…

Αγωνιστικά, ελάχιστα ξεχώρισαν τους δυο τους με τον Φέντερερ να κερδίζει μάλιστα τις εντυπώσεις τουλάχιστον στα τέσσερα πρώτα σετ στα οποία κέρδισε ελεγχόμενα τα δύο δικά του χάνοντας όμως τα άλλα δύο με δύο “άσχημα” για αυτόν tie breaks στα οποία υπέπεσε σε αρκετά λάθη.

Στο πέμπτο σετ, τις περισσότερες ευκαιρίες για break και το break τελικά το είχε πρώτος ο Τζόκοβιτς φτάνοντας στο 4-2 αλλά ο Φέντερερ απάντησε άμεσα σβήνοντας το.

Η τεράστια ευκαιρία του Ελβετού ήρθε στο 8-7.

Εκεί, έκανε το πολυπόθητο break στο σερβίς του Τζόκοβιτς και είχε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία να σερβίρει για το 21ο Grand Slam της καριέρας του.

Προηγήθηκε 40-15 αλλά, όπως είχε συμβεί και στο US Open του 2011 στα ημιτελικά τότε, ο Νόλε έσβησε τα δύο match points και τελικά οδήγησε τον Ελβετό στον απόλυτο εφιάλτη.

Τελικά, αν ήθελε να σηκώσει το 21ο Major του, ο Ροτζ θα έπρεπε να πάρει έστω ένα tie break από τον Νόλε.

Αλλά υστέρησε και στην τρίτη διαδικασία που έπαιξαν στον τελικό με τον Τζόκοβιτς να στέφεται πρωταθλητής έχοντας το πλέον το κυριαρχικό 5-1 σε τελικούς στο All England Club.

Ένα ματς που θα μνημονεύουμε για καιρό, ένα ασύλληπτο κοκτέιλ συναισθημάτων και τρομερής έντασης που μόνο ο αθλητισμός στο κορυφαίο επίπεδο μπορεί να προσφέρει…

Κώστας Αϊτάκης

The post “ΑΤΣΑΛΙΝΟΣ” ΝΟΛΕ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ WIMBLEDON ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΟΣ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα