Αποσύρεται και ο Μπέρντιχ – VIDEO

Μετά τη Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα στο γυναικείο τουρ, ένας από τους καλύτερους τενίστες της τελευταίας δεκαετίας, ο Τόμας Μπέρντιχ, αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την απόσυρση του από την ενεργό δράση το Σάββατο.

Ένας από τους πιο ποιοτικούς τενίστες της τελευταίας δεκαετίας, που είχε την “ατυχία” να πέσει πάνω στην παντοδυναμία των Big3 συν την παρουσία των Μάρεϊ, Βαβρίνκα, αποσύρεται από την ενεργό δράση

σε ηλικία 34 ετών.

Ο λόγος για τον Τόμας Μπέρντιχ, ένα σταθερό μέλος του Τοπ10 του παγκόσμιου τένις για πολλά χρόνια, έναν τενίστα με αξιοσημείωτη καριέρα αν συνυπολογίσουμε το γεγονός της ταυτόχρονης παρουσίας του με τους τρεις καλύτερους τενίστες όλων των εποχών!

Δυστυχώς για αυτόν, η απόσυρση του από την ενεργό δράση δεν θα γίνει ακριβώς με τους όρους που θα ήθελε μιας και ένα χρόνιο πρόβλημα στον γοφό του, που τον έχει οδηγήσει στο να είναι μεταξύ “φθοράς και αφθαρσίας” τα τελευταία δύο χρόνια, ουσιαστικά του τελείωσε τα επαγγελματικά όνειρα.

Δίχως όμως να αναιρεί μία πολύ όμορφη πορεία!

Ο Μπέρντιχ είχε μια αξιοθαύμαστη καριέρα στην οποία έδειξε τρομερή σταθερότητα και διάρκεια.

Κάτοχος 13 συνολικά τίτλων, με τον σημαντικότερο να έρχεται πολύ νωρίς στην καριέρα του, στο Παρίσι το 2005 (ήταν μόλις 20 ετών), ο Μπέρντιχ έφτασε μέχρι και το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης to 2015 όντας ένα σταθερό μέλος του Τοπ10 της παγκόσμιας κατάταξης τις περισσότερες εβδομάδες της περιόδου 2012-2017.

Το μεγαλύτερο του επίτευγμα σε Slam ήταν φυσικά η παρουσία του στον τελικό του Wimbledon το 2010 (είχε κερδίσει τον Φέντερερ σε αυτό το τουρνουά) πριν ηττηθεί εκεί από τον Ράφα Ναδάλ.

Big server και big hitter μεγάλης ποιότητας, ο Μπέρντιχ άφησε το στίγμα του στο τουρ σε μια περίοδο τεράστιου ανταγωνισμού που δύσκολα θα δούμε ξανά στο μέλλον.

It was supposed to be a surprise #london pic.twitter.com/vBGdMMkxT0

— Tomáš Berdych (@tomasberdych) November 13, 2019


Κώστας Αϊτάκης

The post Αποσύρεται και ο Μπέρντιχ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα