Αποσύρεται η Τσιμπούλκοβα!

Με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση, αν και έχουμε να τη δούμε στο γυναικείο τουρ αρκετό καιρό λόγω τραυματισμού, η Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα ανακοίνωση την απόσυρσή της από την ενεργό δράση στα 30 της χρόνια…

Μία από τις πολύ ποιοτικές τενίστριες που έβγαλε το γυναικείο τουρ, η βραχύσωμη και τρομερή μαχήτρια Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα, δυστυχώς, ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την ενεργό δράση αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Τρίτης.

Η

30χρονη Σλοβάκα δεν είχε αγωνιστεί καθόλου στο τουρ από το φετινό Ρολάν Γκαρός και εντεύθεν λόγω τραυματισμού στο πόδι σε συνέχεια δύο πολύ προβληματικών σεζόν που την βρήκαν να βυθίζεται στο Νο315 του κόσμου από το Τοπ10 που βρισκόταν όχι πολύ καιρό πριν (2017).

Τελικά, με “βαριά καρδιά” όπως ανέφερε η ίδια και μετά από πολλή περισυλλογή, αποφάσισε να σταματήσει το επαγγελματικό τένις και να αφοσιωθεί σε άλλα κεφάλαια της ζωής της.

Ένα απόσπασμά από την ανακοίνωση της: “Με ανάμεικτα συναισθήματα, ανακοινώνω την απόσυρση μου από το επαγγελματικό τένις. Όπως ξέρετε δεν έχω αγωνιστεί τους τελευταίους μήνες λόγω τραυματισμού και αυτή η περίοδος εξελίχθηκε σαν μια από τις πιο δύσκολες στη ζωή μου. Μετά από πολλή σκέψη με τους δικούς μου ανθρώπους, αποφάσισα πως δεν θα επιστρέψω στο τουρ. Είναι μια απόφαση που με γεμίζει με λύπη, φόβο για το άγνωστο αλλά και ενθουσιασμό για το τι ακολουθεί. Ήμουν πολύ τυχερή που ασχολήθηκα με το άθλημα αυτό. Δεν ανακοινώνω τυχαία τώρα την απόσυρση μιας και ακριβώς αυτή τη μέρα βγαίνει και η αυτοβιογραφία μου όπου περιγράφω αναλυτικά πώς έζησα την καριέρα μου. Ανυπομονώ για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου και τις προκλήσεις που θα φέρει”.

Η Ντόμι έφτασε στο Νο4 του κόσμου στις αρχές του 2017 ενώ κατέκτησε συνολικά οκτώ επαγγελματικούς τίτλους, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων ήρθε στο WTA Finals το 2016 ενώ αγωνίστηκε το 2014 στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν στο καλύτερο της αποτέλεσμα σε Slam.

Κώστας Αϊτάκης

The post Αποσύρεται η Τσιμπούλκοβα! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα