ΑΠΙΘΑΝΟΣ Μάρεϊ, έκανε την ανατροπή της χρονιάς (vids)

Ο Άντι Μάρεϊ έβγαλε από το μανίκι του, ακόμη μια αδιανόητη ανατροπή μέσα στο 2023, έσωσε πέντε match points του Γίρι Λεχέτσκα και προκρίθηκε στον τελικό του Qatar Open (ATP 250), επιστρέφοντας σε ΑΤΡ τελικούς, μετά από οκτώ μήνες!

Ο 35χρονος Σκοτσέζος, γύρισε από δεινή θέση στο 3ο και καθοριστικό set της αναμέτρησης με τον Τσέχο, Νο52 της παγκόσμιας κατάταξης και μετά από δυόμιση ώρες μάχης, επικράτησε 6-0, 3-6, 7-6(6), για να “κλείσει” τη θέση του στον φετινό τελικό της Ντόχα.

Τελικός

υπ’ αριθμόν 71 στην καριέρα του Μάρεϊ, που θα διεκδικήσει απέναντι στον πολύ φορμαρισμένο, Ντανίλ Μεντβέντεφ, τον 47ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του και 1ο μετά το 2019!

A MURRAY MIRACLE!!

The moment @andy_murray defeated Lehecka after saving FIVE match points to make the Doha final pic.twitter.com/crR0El9HMH

Tennis TV (@TennisTV) February 24, 2023

Για 2ο ματς αυτή την εβδομάδα, μετά το ντεμπούτο του κόντρα στον Λορέντζο Σονέγκο, ο Μάρεϊ χρειάστηκε να σώσει match points, πριν προκριθεί.

Απέναντι στον Ιταλό, στη φάση των “32”, έσωσε τρία match points. Κόντρα στον Λεχέτσκα, κατάφερε να “σβήσει” ακόμη πέντε, επιστρέφοντας από 3-5 πίσω στο decider. Έσωσε δυο MP του Τσέχου στο 9ο game, κράτησε το σερβίς του (4-5) και έδωσε τις μπάλες στον αντίπαλό του, για να προσπαθήσει να “κλείσει” την αναμέτρηση.

Ο Λεχέτσκα, έδειξε να τα καταφέρνει αρχικά με την πίεση που του έβαλε ο Μάρεϊ. Προηγήθηκε με 40-0 στο 4-5 και είχε τριπλό match point στη διάθεσή του. Κι όμως, ο πρώην Νο1 τενίστας του πλανήτη, βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει!

INCREDIBLE @andy_murray is absolutely everywhere #QEMO2023 pic.twitter.com/IJwTcg6zEQ

Tennis TV (@TennisTV) February 24, 2023

Κέρδισε πέντε συνεχόμενους πόντους, “έσπασε” το σερβίς του Λεχέτσκα και ισοφάρισε 5-5, αρνούμενος να χάσει. Λίγες στιγμές αργότερα, ο ημιτελικός οδηγήθηκε σε καθοριστικό tie-break, εκεί όπου ο Μάρεϊ στη 2η ευκαιρία που είχε να ολοκληρώσει τον αγώνα με νίκη, τα κατάφερε.

Τέσσερα χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου τίτλου του, στην Αμβέρσα (ΑΤΡ 250), ο 35χρονος απέχει μια νίκη από το να επιστρέψει στα τρόπαια, σε μια εβδομάδα που έχει πανηγυρίσει τέσσερις σερί νίκες στα τρία sets!

Andy Murray is HIM.

@andy_murray pic.twitter.com/gLmZqdG9ky

Tennis TV (@TennisTV) February 24, 2023

QATAR OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (+1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post ΑΠΙΘΑΝΟΣ Μάρεϊ, έκανε την ανατροπή της χρονιάς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα