Απέκλεισε τον Τζόκοβιτς με ΕΠΟΣ ο Καράτσεφ (vid)

Στο πιθανώς καλύτερο ματς που έχουμε δει φέτος στο τουρ, ο Ασλάν Καράτσεφ κέρδισε σε τρία μαραθώνια σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στον τελικό του Βελιγραδίου!

Tι ΜΑΤΣΑΡΑ είδαμε!

Ο Ασλάν Καράτσεφ συνέχισε μία ονειρική χρονιά στο τουρ και πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του αποκλείοντας το τεράστιο φαβορί του Serbia Open, Νόβακ Τζόκοβιτς με 7-5, 4-6, 6-4!

Παρακολουθήσαμε ένα ασύλληπτο

πραγματικά ματς, από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια ATP Tour ματς όλων των εποχών (3 ώρες και 27 λεπτά) με τον απίστευτο Ρώσο να σώζει 23(!) συνολικά break point του καλύτερου returner όλων των εποχών φτάνοντας σε μια μνημειώδη επικράτηση!

Τι να πρωτοπείς πραγματικά για ένα ματς που βαδίζοντας προς το τέλος, νόμιζες ότι αρχή του είχε πραγματοποιηθεί μία…αιωνιότητα πριν!

Οι δυο τους τα έδωσαν όλα σε ένα τρομερό χωμάτινο ματς με τον Καράτσεφ να προκρίνεται στον δεύτερο τελικό καριέρας του, όλοι στο τρομερό για αυτόν 2021, μετά την κατάκτηση του Ντουμπάι.

Θυμίζουμε ότι στις 8 Φλεβάρη του 2021, ο Καράτσεφ βρισκόταν στο Νο114 του κόσμου ενώ από Δευτέρα θα ανέβει, τουλάχιστον, στο career high του, Νο27!

Όχι Τοπ30 αλλά Τοπ10 τένις έπαιξε ο 27χρονος τενίστας για να κερδίσει έναν Τζόκοβιτς που σίγουρα είχε ανορθογραφίες στο παιχνίδι αλλά θα κέρδιζε και πάλι τη συντριπτική πλειονότητα των τενιστών του τουρ με την εμφάνισή του.

Σίγουρα, η μη κατάκτηση του τουρνουά της πατρίδας του στο Βελιγράδι είναι μια τεράστια απογοήτευση για τον Νόλε που ήταν κάτι παραπάνω από τεράστιο φαβορί για τον τίτλο αλλά τελικά θα χρειαστεί να περιμένει και άλλο ώστε να πανηγυρίσει έναν τίτλο στο χώμα φέτος.

Το κάθε σετ είχε πραγματικά τη…δική του ιστορία και όλα κράτησαν πάνω από μία ώρα σε διάρκεια, σχεδόν σαν ξεχωριστά ματς δηλαδή.

Ενώ ξεκίνησε το ματς με υπέρ του break ο Τζόκοβιτς, πολύ γρήγορα κατέστη σαφές ότι θα είχε προβλήματα τα οποία ξεκινούσαν σε μεγάλο βαθμό από το σερβίς του που δεν λειτούργησε καλά σε όλο το ματς.

Ο Καράτσεφ σέρβιρε για το πρώτο σετ στο 5-4 με τον Νόλε να του σπάει το σερβίς αλλά τα λάθη επαναλήφθηκαν από τον Σέρβο που υπέστη τρία συνολικά breaks στο πρώτο σετ χάνοντας το στο 7-5.

Και ενώ ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο σετ, ξανά με break, ακολούθησε ένας ακόμα εφιάλτης για τον Σέρβο θρύλο.

Ο Καράτσεφ δεν έλεγε να τον αφήσει ήσυχο με groundstrokes τεράστιας ποιότητας και ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση προηγούμενος με break μέχρι το 4-3.

Ακολούθησε όμως ένα κρεσέντο φοβερών πόντων από τον Νόβακ που, στην κόψη του ξυραφιού, “μίλησε” και ανέτρεψε την ιστορία του σετ ισοφαρίζοντας το ματς με δύο απανωτά breaks.

Και η λογική έλεγε με το σκορ στο 1-1 και τον Καράτσεφ να έχει δώσει ό,τι έχει και δεν έχει στα δύο πρώτα σετ, ο Νόλε θα επέβαλε επιτέλους τον νόμο του στο ματς.

Όμως, μόνο αυτό δεν έγινε!

Ο Καράτσεφ δεν έχασε την ψυχραιμία του, το αντίθετο, μετετράπη σε “μηχανή” σωσμένων break point (έσωσε και τα 10 break point του Τζόκοβιτς στο τρίτο σετ) και με ένα καθοριστικό σπάσιμο σερβίς πήρε πανάξια τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του στο επικότερο ματς που έδωσε ποτέ!

Το 5/28ποσοστό κερδισμένων break point από τον Τζόκοβιτς τα λέει όλα για το κατόρθωμα πέτυχε ακριβώς ο τενίστας που έχει αιφνιδιάσει όλο τον πλανήτη με τα τρομερά του κατορθώματα, από το πουθενά πραγματικά, φέτος στο τουρ!

Κόντρα σε Ντανιέλ ή Μπερετίνι, με απίστευτη κούραση από το ματς κόντρα στον Νόλε αλλά και διαγαλαξιακή αυτοπεποίθηση από το έπος που μόλις πέτυχε, θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τα φετινά του τρόπαια σε μια χρονιά που θα θυμάται για πάρα πολλά χρόνια…

SERBIA OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Απέκλεισε τον Τζόκοβιτς με ΕΠΟΣ ο Καράτσεφ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα