“Αντίο” Ζβέρεφ στο US Open διά χειρός Σβάρτζμαν! – VIDEO

00:23 3/9/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο “μικρός γίγαντας” της ATP Tour, Ντιέγο Σβάρτζμαν κέρδισε πανάξια έναν “λίγο” Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στον τρίτο προημιτελικό Slam της καριέρας του!

Ποιος είπε ότι το τένις είναι άθλημα των ψηλών;

Ο Ντιέγο Σβάρτζμαν, ο “μικρός γίγαντας” των μόλις 170 εκατοστών, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι το τένις δεν είναι…μονοπώλιο των ψηλών και μπορεί, με την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση, τα φοβερά του τρεξίματα και την

πνευματική του δύναμη να πρωταγωνιστεί στο τουρ!

Ο 27χρονος Αργεντινός προκρίθηκε στον δεύτερο του προημιτελικό στη Νέα Υόρκη, μετά το 2017 και τρίτο συνολικά της καριέρας του μετά τη νίκη του με 3-6, 6-2, 6-4, 6-3 επί ενός εξαντλημένου και ανεπαρκούς Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Μεγάλη επιτυχία για τον βραχύσωμο τενίστα που, όπως και στον προημιτελικό του Ρολάν Γκαρός το 2018, μάλλον θα “πέσει” πάλι πάνω στον Ράφα Ναδάλ αν ο Ισπανός περάσει το tricky τεστ του Μάριν Τσίλιτς.

“Λίγος” για ακόμη μια φορά σε επίπεδο Slam o Ζβέρεφ, έπαιξε μαραθώνια ματς από τον πρώτο γύρο στο Αμερικανικό Όπεν με συνέπεια να είναι ήδη εξαντλημένος στην αρχή της δεύτερης εβδομάδας του τουρνουά.

Παράλληλα, εμφάνισε τις ίδιες παθογένειες στο παιχνίδι του με τα πάμπολλα διπλά λάθη (17), μέτριο ποσοστό στα break point (5/16) ενώ τακτικά έχασε πλήρως τη μάχη από τον Σβάρτζμαν που τον οδήγησε σε πάμπολλα μαραθώνια ράλι στα οποία ο πιο δυνατός σε αυτό το κομμάτι Αργεντινός συνήθως επικρατούσε.

Ήταν ένα νευρικό ματς με πολλά αβίαστα λάθη και από τους δύο τενίστες με τον Ζβέρεφ να έχει πολλές ευκαιρίες για να προηγηθεί με σετ και break αλλά ήταν τόσο πολύ ασταθής που ουσιαστικά δεν βρήκε ποτέ ρυθμό στο ματς.

Οκτώ breaks δέχτηκε από τον Σβάρτζμαν που από τα μέσα του τρίτου σετ και μετά, άρχισε να κυριαρχεί, να είναι ο πιο ξεκούραστος και ο πιο δυνατός πνευματικά.

Ο τρόπος που μετά το χαμένο τρίτο σετ έμεινε πολύ γρήγορα πίσω με 0-4 στο τέταρτο, δείχνει όλη την αλήθεια για τις δυνάμεις και την πνευματική δύναμη του Ζβέρεφ που κάθε χρόνο, κατά περίεργο τρόπο, δείχνει να γίνεται χειρότερος στο συγκεκριμένο κομμάτι.

US OPEN MEN’S DRAW | OOP (-7h)

Κώστας Αϊτάκης

The post “Αντίο” Ζβέρεφ στο US Open διά χειρός Σβάρτζμαν! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα