Άγγιξε τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε η Μιχαέλα

20:42 8/9/2021 - Πηγή: Tennis24

Η Μιχαέλα Λάκη προηγήθηκε με set και break απέναντι στη Νο2 τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης των Juniors, Αλεξάνδρα Εάλα, είχε μάλιστα και match point στο σερβίς της (6-4, 5-4, 40-30) όμως δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη σπουδαιότερη νίκη της μέχρι τώρα καριέρας της.

Η 16χρονη Φιλιππινέζα γύρισε από την “κόλαση” και απέκλεισε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μετά από σπουδαία μάχη που διήρκεσε 2 ώρες και 25 λεπτά.

Η Εάλα, Νο2 του ταμπλό στο US Open, επικράτησε

με 4-6, 7-5, 6-4 και πανηγύρισε μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα συναντήσει μια εκ των Σοφία Κωστούλας και Σεμπαστιάνα Σκιλιπότι.

Κόντρα στο μεγάλο αστέρι της Rafa Nadal Academy και παρόντος του Τόνι Ναδάλ, ο οποίος είδε από κοντά τη μονομαχία των δυο κοριτσιών, η Μιχαέλα έφτασε μια ανάσα από τη νίκη, όμως δυστυχώς έφυγε ηττημένη από το court.

Σε ένα matchup που θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν ο τελικός του φετινού US Open, η 16χρονη Ελληνίδα έδειξε για ακόμη μια φορά πως βρίσκεται σε συνεχόμενη ανοδική πορεία, αλλά η Εάλα κατάφερε να υπερισχύσει στις κρίσιμες στιγμές του μεταξύ τους παιχνιδιού.

Το ματς για τη φάση των “16” του Αμερικανικού Όπεν ήταν πολύ οριακό, κάτι το οποίο αποδεικνύουν και τα στατιστικά του, μιας και ολοκληρώθηκε με 108 κερδισμένους πόντους της Εάλα και 97 της Μιχαέλας.

Στα 33 αβίαστα λάθη σταμάτησε η Ελληνίδα, με την συνομήλική της από τις Φιλιππίνες να κάνει τρία λιγότερα (30). Με 46/99 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της τελείωσε η Λάκη, που είδε την αντίπαλό της να εκμεταλλεύεται 9/13 break points.

Η ίδια, είχε 8/14 ευκαιρίες για break και πέτυχε περισσότερους winners από την Εάλα (30 έναντι 28).

Παρά το γεγονός, όμως, ότι είχε match point στα χέρια της για να “κλείσει” το ντέρμπι με straight sets, είδε την αντίπαλό της να επιστρέφει winner στην ευθεία με το backhand (στο 40-30), να φέρνει το 10ο game του ματς σε deuce και λίγο αργότερα να ισοφαρίζει σε 5-5.

Από εκεί και έπειτα, πήρε το μομέντουμ και δεν ξαναβρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Μιχαέλα, η οποία έκανε μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψει όταν βρέθηκε με 5-2 πίσω στο 3ο set, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το comeback.

US OPEN JUNIORS GIRLS SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW l OOP (-7h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Άγγιξε τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε η Μιχαέλα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα