Ανέβηκε η Σάκκαρη

Μετά την ολοκλήρωση του BNP Paribas Open στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ανακοινώθηκαν οι νέες παγκόσμιες κατατάξεις σε άνδρες και γυναίκες. Έξι θέσεις ψηλότερα βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη…

Η Ναόμι Οσάκα αναδείχθηκε μεγάλη πρωταθλήτρια στο BNP Paribas Open της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθώς κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις, βρήκε τον τρόπο να κρατήσει στα

χέρια της πανάξια, το βαρυσήμαντο τρόπαιο, μετά τη νίκη της στον τελικό επί της Ντάρια Κασάτκινα στα δυο σετ.

Η νέα κατάταξη της WTA είναι γεγονός, μετά το πολύ σημαντικό τουρνουά που διεξήχθη στην “έρημο” της Καλιφόρνια και πιο συγκεκριμένα στο Indian Wells Garden. Σε αυτήν, ξεχωρίζουν οι άνοδοι των δυο φιναλίστ στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και από ελληνικής πλευράς, η βελτίωση της θέσης της δική μας πρωταθλήτριας, Μαρίας Σάκκαρη.

Η 22χρονη έκανε πολύ καλή πορεία στην Καλιφόρνια, μιας και βρέθηκε σε τρομερή κατάσταση, φτάνοντας μέχρι τον 4ο γύρο του τουρνουά, όπου αποκλείστηκε εν τέλει από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ναόμι Οσάκα, της οποίας μάλιστα κέρδισε και σετ, το μοναδικό το οποίο έχασε η Γιαπωνέζα στον θεσμό!

Η Σάκκαρη απέκλεισε κατά σειρά τις Ντόνα Βέκιτς, Κόκο Βάντεγουεϊ και Άσλεϊ Μπάρτυ, κάνοντας μετά από καιρό μια πορεία άξια θαυμασμού στο Tour, αφού το 2018 δεν μπήκε και με τους καλύτερους οιωνούς για την ίδια.

Τις εξαιρετικές της εμφανίσεις, εξαργύρωσε με την άνοδο έξι θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, αφού από το Νο58 του κόσμου βρίσκεται πλέον στο Νο52, πλησιάζοντας ακόμη πιο πολύ το ρεκόρ καριέρας της(Νο48). Πλέον, προετοιμάζεται κατάλληλα για το επικείμενο Miami Open που θα ξεκινήσει την Τετάρτη και θα δώσει και εκεί το παρών στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

Εκτός της Σάκκαρη, δεν έγιναν σημαντικές μεταβολές στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης στις γυναίκες, αφού σχεδόν όλες οι αθλήτριες παρέμειναν στις θέσεις τους, εκτός από τις Γέλενα Οσταπένκο και Καρολίνα Πλίσκοβα. Λετονή με Τσέχα… αντάλλαξαν μια θέση και πλέον η νεαρή Οσταπένκο ανέβηκε στο Νο5 του κόσμου, με την Πλίσκοβα να πέφτει στο Νο6.

Μια ανάσα από το Top10, βρίσκεται η Ντάρια Κασάτκινα. Η 21χρονη φιναλίστ στο BNP Paribas Open, έκανε μαγική πορεία αποκλείοντας κορυφαίου επιπέδου τενίστριες και μεγαλύτερης κατάταξης από την ίδια για να φτάσει σε σημείο να διεκδικήσει το τρόπαιο επί ίσοις όροις από την συνομήλική της, Οσάκα.

Η Ρωσίδα από το Νο19 που βρισκόταν, κέρδισε οκτώ θέσεις και πλέον καταλαμβάνει το Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης, όντας 210 πόντους πίσω από το Νο10 του κόσμου, την Αντζέλικα Κέρμπερ, την οποία μάλιστα κέρδισε στο τουρνουά που μόλις τελείωσε. Το Νο11 είναι το νέο ρεκόρ καριέρας για την Κασάτκινα.

Τέλος, η πρωταθλήτρια Ναόμι Οσάκα κέρδισε 22(!) θέσεις με αυτήν την καταπληκτική ομολογουμένως πορεία της στον θεσμό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και πλέον βρίσκεται στο Νο22 του κόσμου, που είναι και το νέο career high της, ανεβαίνοντας αισθητά στην παγκόσμια κατάταξη, από το Νο44 που βρισκόταν πριν.

Αξίζει να σημειωθεί και η άνοδος 11 θέσεων της Κροάτισσας Πέτρα Μάρτιτς, η οποία πλέον βρίσκεται στο Νο40 του κόσμου, ενώ η Ρωσίδα Έλενα Βεσνίνα “έχασε” 19(!) θέσεις και πλέον είναι στο Νο43 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Στα χαμηλά “στρώματα” του Top100 της WTA, δυο Αμερικανίδες, η Ντανιέλ Κόλινς και η Σοφία Κενίν έκαναν τις εισόδους τους στις 100 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου, με την πρώτη να κερδίζει 24 θέσεις και να ανεβαίνει στο Νο93, ενώ την Κενίν να κερδίζει 11 θέσεις και να ανεβαίνει στο Νο94, μια θέση πίσω της δηλαδή.

WTA RANKINGS

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ανέβηκε η Σάκκαρη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα