Ανανεωμένη η Μπάρτι μετά την αποχή από το τένις

Το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης, Άσλεϊ Μπάρτι αισθάνεται ανανεωμένη έπειτα από ένα μακρύ διάλειμμα από το τένις λόγω της πανδημίας COVID-19 και η 24χρονη ελπίζει ότι η αποχή αυτή θα λειτουργήσει θετικά, καθώς επέστρεψε στις προπονήσεις για να προετοιμαστεί για το Καλοκαίρι στην Αυστραλία.

Η Queenslander δεν έχει αγωνιστεί ούτε σε ένα ματς από τον Φεβρουάριο και έτσι δεν υπερασπίστηκε τον τίτλο της στο Γαλλικό Όπεν ενώ δεν συμμετείχε ούτε στο US Open,

στην Νέα Υόρκη.

Ωστόσο θα ξεκινήσει το 2021, ως η Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης μετά την αναπροσαρμογή του συστήματος κατάταξης WTA, εξαιτίας της πανδημίας.

Η Μπάρτι πρόσφατα επανένωθηκε με τον προπονητή της Γκρεγκ Τιζερ, ο οποίος ξέμεινε στην Βικτώρια, εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων στην Αυστραλία για να αντιμετωπιστεί η διασπορά του Covid-19, με σκοπό να ξεκινήσει προετοιμασία για το Αυστραλιανό Όπεν τον Ιανουάριο.

“Για μένα είναι μια συνέχιση αυτού που δουλεύουμε τα τελευταία δύο χρόνια”, είπε η Μπάρτι στο “The Australian”.

“Ο Covid-19 ήταν μια δυνατή σφαλιάρα στο πρόσωπο, ώστε αν σκεφτείς για την προοπτική σου και για τα πράγματα που έχουν σημασία για σένα σε προσωπικό επίπεδο. Η μεγαλύτερη πρόκληση στο τένις είναι ότι δεν είμαστε ποτέ στο σπίτι μας για περισσότερο από δύο ή τρεις εβδομάδες, οπότε το να μπορώ να έχω 2 ή 3 μήνες χωρίς τένις στο σπίτι, σε ένα υποχρεωτικό διάλειμμα, αυτό είναι πραγματικά ευλογία”.

Η Μπάρτι έπαιξε επαγγελματικό κρίκετ για μια χρονιά που ήταν μακριά από το τένις νωρίτερα στην καριέρα της. Επιπλέον πέτυχε να δώσει ώθηση στην Αυστραλιανή λίγκα ποδοσφαίρου και εξέλιξε την τεχνική της στο γλολφ.

Ακόμα έλαβε μέρος σε προπονήσεις στην παραλία, η οποίες έδιναν έμφαση σε ασκήσεις αναπνοής και τρεξίματος, από τον πρώην Νο1 στον κόσμο και δύο φορές πρωταθλητής US Open, Πάτ Ράφτερ.

“Ήταν πραγματικά ωραία, έτσι απλά για αλλαγή… και ήταν μια πρόκληση” είπε. “Ήρθα σε επαφή με μερικούς σέρφερ και είδα τι έκαναν. Είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι, με το να ελέγχουν την αναπνοή τους”.

Γιάννης Μαύρος

The post Ανανεωμένη η Μπάρτι μετά την αποχή από το τένις appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα