Αλκαράθ: “Πολύ γρήγορο court. Χρειάζομαι σταθερότητα” (vid)

Το ντεμπούτο του Κάρλος Αλκαράθ στα ATP Finals, δεν ήταν το καλύτερο δυνατό μιας και ο Ισπανός γνώρισε την ήττα από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ που ήταν και η τρίτη συνεχόμενη στο ATP Tour για τον νεαρό Ισπανό.

Ο 20χρονος από τη Μούρθια, μετά την κατάκτηση του εναρκτήριου σετ, δεν μπόρεσε να διατηρήσει τη σταθερότητά του και ηττήθηκε 6-7(3), 6-3, 6-4 από τον Ζβέρεφ, στην πρεμιέρα του Red

Group.

Ωστόσο, ο Κάρλος Αλκαράθ βιώνει για πρώτη φορά στην καριέρα του το μοναδικό format του ATP Finals το οποίο του δίνει τη δυνατότητα να ελπίζει για πρόκριση στα ημιτελικά, παρά την ήττα.

“Είναι το μόνο τουρνουά όπου μια ήττα δεν σε βγάζει νοκ άουτ. Έχω ακόμα ευκαιρίες να συνεχίσω να βελτιώνομαι και να περάσω από τη φάση των ομίλων. Αύριο θα προπονηθώ για να βελτιώσω όλα όσα δεν έκανα καλά σήμερα που ήταν πολλά” είπε με αρκετή δόση αυτοκριτικής ο Αλκαράθ.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, έδειξε να αντιμετωπίζει προβλήματα και με την ταχύτητα της επιφάνειας στο court της Pala Alpitour, χαρακτηρίζοντάς το ως το πιο γρήγορο στη χρονιά.

“Ναι, δίχως αμφιβολία είναι το πιο γρήγορο court που έχουμε παίξει στη χρονιά. Δεν ξέρω γιατί επέλεξαν αυτή την επιφάνεια στο τέλος της χρονιάς. Όλα τα τουρνουά που παίξαμε σε hard court, είναι αρκετά αργά και εδώ στα Masters βάλανε μια πολύ γρήγορη επιφάνεια. Δεν έχουμε παίξει ξανά σε μια τόσο γρήγορη επιφάνεια φέτος” είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας στο θέμα της ταχύτητας του court, ο Αλκαράθ πρόσθεσε: “Αν και το γήπεδο είναι πολύ γρήγορο, πρέπει να είμαι πιο σταθερός. Στο τέλος του δεύτερου σετ και στην αρχή του τρίτου, έκανα τρεις ή τέσσερις βολές άουτ. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αν και ο καθένας έχει το δικό του στυλ. Παρακολουθώ τον Νόβακ, για παράδειγμα, και δεν δίνει τίποτα εύκολα. Η συνέπειά μου έλειπε πραγματικά απέναντι στον Ζβέρεφ”.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα στο tour για τον Αλκαράθ, μετά τη Σαγκάη και το Παρίσι, κάτι που έχει να βιώσει από τον Μάϊο του ’21, πριν ενσωματωθεί πλήρως στο ATP Tour.

“Προπονούμαι πολύ καλά και νιώθω καλά. Ένιωθα καλά σωματικά και εξακολουθώ να νιώθω, αλλά μετά την ήττα δεν αισθάνομαι καλά όσον αφορά το επίπεδό μου στο τένις. Ήταν μια μεγάλη και απαιτητική χρονιά. Πρέπει να βελτιωθώ για να φτάσω σε αυτό το σημείο της σεζόν σε καλύτερες συνθήκες, πάνω από όλα ψυχικά. Μάλλον είναι πνευματική η κούραση. Αν θέλω να κερδίσω αυτό το τουρνουά… πρέπει να φτάσω σε αυτό το σημείο της χρονιάς χαλαρός με την επιθυμία να κερδίσω όλα όσα βρίσκω μπροστά μου” τόνισε.

Την Τετάρτη, ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ στη 2η αγωνιστική και θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει για πρόκριση στα ημιτελικά.

ATP FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES | STANDINGS | OOP (-1h)

The post Αλκαράθ: “Πολύ γρήγορο court. Χρειάζομαι σταθερότητα” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα