Αλκαράθ: “Δεν χρειάζομαι πολλή προπόνηση στο χώμα” (vid)

11:27 8/4/2024 - Πηγή: Tennis24

Ο Κάρλος Αλκαράθ έχει ήδη δείξει την ποιότητα και τη δυναμική του στο χώμα, κατακτώντας 7 από τους 13 τίτλους που έχει στην τροπαιοθήκη του, στην κόκκινη επιφάνεια.

Μάλιστα, ο 20χρονος Ισπανός έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενες χρονιές (2022-23) το Mutua Madrid Open και τo Barcelona Open και δηλώνει πανέτοιμος για την έναρξη της φετινής χωμάτινης σεζόν στην Ευρώπη.

Λίγο πριν το φετινό του ντεμπούτο στο Monte Carlo Masters, ο Αλκαράθ μίλησε στους δημοσιογράφους για τη δεύτερη συμμετοχή

του στο 1000αρι του Μονακό ενώ αναφέρθηκε και στη διάθεσή του να επανακτήσει το χαμένο έδαφος στην ATP Rankings.

“Ξεκουράστηκα μερικές ημέρες μετά το Μαϊάμι και σιγά-σιγά ξεκίνησα προπονήσεις στο χώμα. Δεν χρειάζομαι πολλές μέρες για να παίξω το καλύτερό μου τένις σε αυτή την επιφάνεια οπότε η προπόνηση που έκανα ήταν αρκετή κι ελπίζω να ξεκινήσω δυνατά στο τουρνουά.

“Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στο Μόντε Κάρλο. Είναι ένα πολύ όμορφο τουρνουά. Το παρακολουθούσα όταν ήμουν παιδί. Έχω παίξει μόνο μια φορά. Δεν πήγε καλά το 2022 αλλά είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινάει και θα δούμε πως θα πάει. Είμαι χαρούμενος κι ελπίζω να έχω μια καλή πορεία εδώ στους τελικούς γύρους. Είναι δύσκολο τουρνουά με δύσκολους αντιπάλους” είπε ο Αλκαράθ.

View this post on Instagram

A post shared by Rolex Monte-Carlo Masters (@rolexmontecarlomasters)

Ο Ισπανός είχε αποκλειστεί στον εναρκτήριο αγώνα του στο Monte Carlo 2023, μετά από σκληρή μάχη με τον Σεμπάστιαν Κόρντα.

Στο 2ο γύρο της φετινής διοργάνωσης, ο Αλκαράθ περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Αλιασίμ-Ναρντί που αγωνίζονται τη Δευτέρα.

“Το να είσαι Νο1 ή Νο2 είναι σπουδαίο αλλά μια θέση κάτι, δεν αλλάζει πολύ τα δεδομένα. Ξέρω ότι οι Τζόκοβιτς, Σίνερ που είναι μπροστά μου, αξίζουν αυτή τη θέση οπότε πρέπει να δουλέψω σκληρά για να ανακάμψω. Δεν παίζω με διαφορετική πίεση αν είμαι Νο2 ή Νο3” υπογράμμισε ο Ισπανός.

Ο Αλκαράθ ξεκινάει την εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο ως Νο2 της LIVE ATP Rankings και θα χρειαστεί να τα πάει το ίδιο ή καλύτερα από τον Σίνερ, για να τον ξεπεράσει στη 2η θέση της κατάταξης μετά το Μονακό.

Σύμφωνα με την κλήρωση, ο Καρλίτο βρίσκεται στο πάνω μέρος του ταμπλό μαζί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς τον οποίον προβλέπεται να συναντήσει στα ημιτελικά.

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)

The post Αλκαράθ: “Δεν χρειάζομαι πολλή προπόνηση στο χώμα” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα