Αφυπνίστηκε και… καθάρισε – VIDEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και βρέθηκε πίσω με σετ, αντέδρασε και επικράτησε του Ρικάρντας Μπεράνκις με ανατροπή, “σφραγίζοντας” μια θέση στα προημιτελικά του φετινού Swiss Indoor τουρνουά της Βασιλείας…

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν βρέθηκε σε καλή μέρα κόντρα στον Λιθουανό, Νο70 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, αλλά η ποιότητά του μίλησε στο court και τον ώθησε σε μια σημαντική νίκη.

Για δεύτερη σερί χρονιά ο Στέφανος πέρασε στους “8” καλύτερους του 500αριου τουρνουά

της Ελβετικής πόλης και θα παίξει στην επόμενη φάση με τον Σέρβο Φίλιπ Κραϊνοβιτς, που κέρδισε με τη σειρά του 6-2, 6-4 τον Φάμπιο Φονίνι, στο τελευταίο ματς της βραδιάς.

Ο Στέφανος επιβλήθηκε με 6-7(5), 6-2, 6-4 και δείχνοντας την απαραίτητη σοβαρότητα στις κρίσιμες στιγμές, απέφυγε μια ήττα από κατώτερο ποιοτικά αντίπαλο, που θα τον έριχνε ψυχολογικά, ενόψει και των δυνατών τουρνουά σε Παρίσι και Λονδίνο.

Upset avoided @StefTsitsipas rallies from a set down to secure his spot in the #SwissIndoorsBasel QF

: @TennisTV pic.twitter.com/KZEvav4KyO

ATP Tour (@atptour) 24 Οκτωβρίου 2019


Ο 21χρονος τενίστας, είχε προβλήματα καθώς δεν απέδωσε όπως θα ήθελε στους πόντους πίσω από το 1ο του σερβίς. Έχασε 12 συνολικά πόντους εκεί και δέχθηκε μια φορά μπρέικ από τον αντίπαλό του (στο 1ο σετ).

Αντίθετα, ο Λιθουανός είχε σε πολύ κακή ημέρα το 2ο σερβίς του και κέρδισε μόλις 23/45 πόντους εκεί, για να δεχθεί τελικά, συνολικά τέσσερα μπρέικ στο ματς.

Το εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα κρίθηκε στο τάι-μπρέικ, μιας και ο Μπεράνκις προηγήθηκε με μπρέικ (1-2), αλλά ο Στέφανος απάντησε κατευθείαν (2-2) και δεν άφησε να ξεφύγει ο αντίπαλός του.

Οι δυο τενίστες κράτησαν εύκολα τα σερβίς τους μέχρι το 6-6 και οδηγήθηκαν στο τάι-μπρέικ, με τον Μπεράνκις να είναι πιο ψύχραιμος στο τέλος και να κάνει το 0-1 υπέρ του.

Κάπου εκεί, χρειάστηκε ο Στέφανος να ανασυνταχθεί. Μέχρι τότε δεν ήταν ιδιαίτερα ενεργητικός στο court, δεν έπαιζε το συνηθισμένο, επιθετικό του τένις και δεν μπορούσε να ζητάει περισσότερα.

Από το 6-7(4), 0-1, 0-30 όμως κι έπειτα, το παιχνίδι άνηκε ολοκληρωτικά στον Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Στέφανος αφυπνίστηκε και κέρδισε τα επόμενα 12/17 γκέιμς που παίχτηκαν και έφτασε στην πρόκριση.

Στο τρίτο κομμάτι του αγώνα, ένα μπρέικ πόιντ ήταν αρκετό για τον Τσιτσιπά, που “έσπασε” το σερβίς του αντιπάλου του στο πρώτο γκέιμ του τρίτου σετ και έκτοτε κράτησε εύκολα τα σέρβις-γκέιμς του.

SWISS INDOORS BASEL DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αφυπνίστηκε και… καθάρισε – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα