Αφιέρωμα του Reuters στον Τσιτσιπά

Το παγκοσμίου φήμης ειδησεογραφικό πρακτορείο κάνει εκτενή αναφορά στον Στέφανο Τσιτσιπά ενόψει του Γαλλικού Όπεν

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απασχολεί έντονα την παγκόσμια τενιστική ειδησεογραφία, χάρη στα εντυπωσιακά του επιτεύγματα και τις προοπτικές που διαθέτει, έχοντας ήδη καθιερωθεί στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Μόλις στα 20 του χρόνια, ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στην 6η θέση της ATP με τρεις τίτλους καριέρας σε εφτά συμμετοχές σε τελικούς και ήδη με νίκες επί

των Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Το Reuters και ο Άλεξ Κορέτα που μίλησε στο διάσημο πρακτορείο, πιστεύουν ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και στο Παρίσι, οδηγώντας τη νέα γενιά τενιστών στη διάδοχη κατάσταση του αθλήματος.

“Με το πανίσχυρο one-handed backhand του, την εντυπωσιακή ποικιλία στο παιχνίδι του και την αποφασιστικότητά του, ο 20χρονος είναι η νέα πνοή στο τένις τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Αθηναίος γρήγορα έχει καθιερωθεί, μαζί με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ως ένας από αντικαταστάτες των Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς στην κορυφή του αθλήματος. Με την παρουσία του στα ημιτελικά του Australian Open φέτος, ο Τσιτσιπάς έχει ήδη πετύχει περισσότερα από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ που δεν έχει προχωρήσει ποτέ μετά τα προημιτελικά σε Grand Slam τουρνουά” αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters.

Ο Άλεξ Κορέτα, ειδικός σχολιαστής του Eurosport, μίλησε στο Reuters για τις προοπτικές του Στέφανου στο Παρίσι αλλά και γενικά στο ανδρικό tour.

“Όποιος θέλει να τον κερδίσει θα πρέπει να παλέψει σκληρά γιατί είναι πολύ δυνατός σωματικά και ξέρει πως να παίζει στο χώμα, έχει μεγάλη ποικιλία. Ίσως φέτος είναι λίγο νωρίς να πούμε ότι θα κερδίσει το τουρνουά, όμως έναν ημιτελικό μπορεί να πάει. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση όμως είναι η πρώτη φορά που πάει σε ένα Grand Slam, με τον κόσμο να πιστεύει ότι μπορεί να πάει μακριά. Ας δούμε πως θα το διαχειριστεί αυτό” είπε ο Ισπανός.

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα του, το Reuters, υπογραμμίζει: “Ο Τσιτσιπάς πέρυσι πραγματοποίησε ένα άλμα από την 91η στην 15η θέση της κατάταξης και πλέον βρίσκεται στο career high Νο6 του κόσμου. Έχει κερδίσει ήδη τον Φέντερερ και τον Ναδάλ το 2019, επικρατώντας του Ισπανού στην αγαπημένη του επιφάνεια το χώμα στη Μαδρίτη ενώ κέρδισε τον τίτλο στη Μασσαλία και στο χωμα του Εστορίλ. Έφτασε επίσης στον πρώτο του τελικό σε χωμάτινο Masters στη Μαδρίτη, χάνοντας απ’τον Τζόκοβιτς.

“Είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματά μου από το Εστορίλ. Έχω παίξει αρκετά ματς στο χώμα και αυτό είναι σημαντικό πηγαίνοντας σε ένα τουρνουά όπως το Γαλλικό Όπεν” είπε ο Τσιτσιπάς.

“Έχω μάθει πολλά αυτές τις εβδομάδες. Είναι θετικό να πηγαίνεις σε ένα Grand Slam, γνωρίζοντας τι έχεις κάνει καλά, τι έχεις κάνει λάθος και να προσπαθείς να επικεντρωθείς σε αυτά τα πράγματα ώστε να αποφύγεις τα ίδια λάθη στα μεγάλα τουρνουά”

The post Αφιέρωμα του Reuters στον Τσιτσιπά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα