W25 Koksijde: Ένας ακόμη τελικός για Γραμματικοπούλου

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, μαζί με την Ρωσίδα Βαλεντίνα Ιβακνιένκο ξεπέρασαν το εμπόδιο και των Βλάντα Κοβάλ (Ρωσία)/ Καρόλ Μονέ επικρατώντας με 6-2, 6-4 σε μόλις 63 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου (14/8), στο χωμάτινο τουρνουά των 25.000$ που διεξάγεται στην πόλη Κοκσίντ του Βελγίου.

Παράλληλα αυτός θα είναι ο 42ος τελικός καριέρας, σε διπλό, για την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, αλλά και ο 8ος στη φετινή σεζόν έχοντας ρεκόρ 4-4 και συνολικά 22-19. 

Οι Νο1 του ταμπλό ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση κερδίζοντας το 74% των πόντων

από το 1ο service (29/39), ενώ εκμεταλλεύτηκαν τις 4 από τις 10 προσπάθειες για break.

Γραμματικοπούλου και Ιβακνιένκο κατέκτησαν τα 5 από τα πρώτα 6 games στο 1ο set “σπάζοντας” τρεις φορές το service των αντιπάλων τους, ενώ από την πλευρά τους δέχθηκαν ένα στο 4ο game με το οποίο Κοβάλ και Μονέ μειώσαν σε 3-1. 

Από εκεί και πέρα το ελληνορωσικό δίδυμο δεν είχε κανένα πρόβλημα να κλείσει το set με 6-2 μέσα σε 27 λεπτά παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο σκέλος του ημιτελικού, οι Κοβάλ και Μονέ κατάφεραν αρχικά να βελτιώσουν το service τους και στη συνέχεια να γίνουν πιο ανταγωνιστικές σπαταλώντας μάλιστα και έναν break-point. 

Ωστόσο, το καθοριστικό break για τις Γραμματικοπούλου και Ιβακνιένκο ήρθε στο 9ο game (5-4) ολοκληρώνοντας αμέσως μετά την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά. 

Εκεί θα αντιμετωπίσουν τις Νο2 του ταμπλό, Λίνα Γκορτσέκα (Σκόπια) και Βαλέρια Στράκοβα (Ουκρανία), οι οποίες επικράτησαν στον άλλον ημιτελικό με 6-2, 6-0 των Βικτώρια Μπόσιο (Αργεντινή) και Μαρίν Παρτό (Γαλλία). 

Θάνος Σταθόπουλος 

The post W25 Koksijde: Ένας ακόμη τελικός για Γραμματικοπούλου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα