United Cup: Η Σάκκαρη ρίχνεται πρώτη στη μάχη με τη Γερμανία

21:08 3/1/2024 - Πηγή: Tennis24

Η Ελλάδα, μετά από την επιβλητική νίκη της κόντρα στον Καναδά, εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλο, αλλά και την πρόκριση στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Γερμανίας των Αλεξάντερ Ζβέρεφ και της πρώην Νο1 του κόσμου Αντζελίκ Κέμπερ, η οποία επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από τη γέννηση της κόρης της, τον περασμένο Μάρτιο. 

Στο πρώτο παιχνίδι του tie (08:30 GR) η Μαρία Σάκκαρη

θα αντιμετωπίσει την 35χρονη Κέρμπερ, με την Γερμανίδα να έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 3-1, με την πιο πρόσφατη να είναι στο Σινσινάτι το 2021 όπου η Κέμπερ επικράτησε στον 1ο γύρο με 6-2, 6-2. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι 4 αναμετρήσεις των δύο παικτριών έχουν ολοκληρωθεί στα δύο sets, κάτι που σημαινει ότι όποια κερδίζει το 1ο set κερδίζει και το παιχνδί. 

Αμέσως μετά (όχι πριν τις 10:00 GR) ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας και στο πιο κρίσιμο καθώς ενδέχεται να κρίνει και την πρόκριση στα ημιτελικά, με τον Έλληνα τενίστα να έχει ρεκόρ 9-4 κόντρα στον Γερμανό. Τελευταία φορά που οι δύο παίκτες βρέθηκαν αντιμέτωποι ήταν στο indoor 1000άρι στο Παρίσι με τον Τσιτσιπά να επικρατεί με 7-6(2), 6-4 σημειώνοντας την 300η νίκη στην καριέρα του, η οποία ήταν και η τελευταία του για το 2023. 

Η αναμέτρηση Τσιτσιπά και Ζβέρεφ εκτός από τη βοήθεια που θα δώσει στην ομάδα τους και λογικά και την πρόκριση, έχει μεγάλη σημασία και για τη θέση στην παγκόσμια κατάταξη με τους δύο παίκτες αυτή τη στιγμή να τους χωρίζουν μόλις 10 βαθμοί (live ranking). 

Κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση ήττας ο Τσιτσιπάς θα υποχωρήσει στο Νο7 του κόσμου και ο Ζβέρεφ θα ανέβει στο Νο6. 

Τα δύο μονά παιχνίδια (ανδρών-γυναικών) θα ακολουθήσει το διπλό μικτό με τις συνθέσεις να ανακοινώνονται λίγο πριν από το tie

Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 2 νίκες θα περάσει στα ημιτελικά εκεί όπου περιμένει ήδη η Αυστραλία μετά από τη μεγάλη της νίκη κόντρα στη Σερβία στα προημιτελικά της Τετάρτης.

Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης:
Πολωνία-Κίνα (3-0)
Γαλλία-Νορβηγία (4/1)
Αυστραλία-Σερβία (3-0)
Ελλάδα-Γερμανία (5/1)

UNITED CUP DRAWS & RESULTS | SCHEDULE

The post United Cup: Η Σάκκαρη ρίχνεται πρώτη στη μάχη με τη Γερμανία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα