US Open: Μάχη Σφιόντεκ και Σαμπαλένκα για το Νο1

Ίγκα Σφιόντεκ και Αρίνα Σαμπαλένκα θα δώσουν τη δική τους μάχη στη Νέα Υόρκη για το ποια από τις δύο θα βρεθεί στο Νο1 του κόσμου μετά από το US Open με την Λευκιρωσιδα να απειλεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά την Πολωνή. 

Η Σφιόντεκ βρίσκεται στο Νο1 του κόσμου από τις 4 Απριλίου του 2022, μετά από την ξαφνική απόσυρση

από το τένις της Άσλεϊ Μπάρτι. Από τότε μέχρι σήμερα η Πολωνή έχει κερδίσει 3 Grand Slam, συμπεριλαμβανομένων των δύο στο Roland Garros και το ένα στο US Open όπου την Δευτέρα θα ξεκινήσει την υπεράσπισή του. 

Αυτό σημαίνει ότι η Σφιόντεκ θα χρειαστεί να υπερασπιστεί 2.000 πόντους, οι οποίοι θα αφαιρεθούν (στο live ranking) λίγο πριν από την έναρξη του τελευταίου major της σεζόν. Θυμίζουμε ότι η Σφιόντεκ είναι στο Νο1 της κατάταξης με 9.955 πόντους, την ίδια ώρα που η Σαμπαλένκα είναι στο Νο2 με 8.746. 

Με τους 2.000 πόντους που θα αφαιρεθούν η Σφιόντεκ θα πέσει (προσωρινά) στο Νο2 του κόσμου έχοντας 7.995 πόντους, ενώ η Σαμπαλένκα θα περάσει στο Νο1 (πάντα στο live ranking) με 7.966 καθώς θα της έχουν αφαιρεθεί οι 780 πόντοι από τη συμμετοχή της στον περσινό ημιτελικό του τουρνουά, κάτι που σημαίνει ότι η Λευκορωσίδα έχει τον πρώτο λόγο για την κορυφή της κατάταξης στην WTA

Σε περίπτωση που η Σφιόντεκ κατακτήσει τον τίτλο τότε θα παραμείνει στην κορυφή. Αν όμως δεν το κάνει τότε η Σαμπελένκα θα έχει την ευκαιρία να την ξεπεράσει. Αν η Λευκορωσίδα πάρει τον τίτλο ή φτάσει ψηλότερα από τη Σφιόντεκ τότε θα βρεθεί στο Νο1 για πρώτη φορά στην καριέρα της. 

Δεδομένου ότι οι δυο τους βρίσκονται στα δύο άκρα του ταμπλό του US Open, η μοναδική περίπτωση να συναντηθούν θα είναι στον τελικό, κάτι που αν συμβεί θα μιλάμε για το απόλυτο παιχνίδι με την νικήτρια να τα παίρνει όλα. 

The post US Open: Μάχη Σφιόντεκ και Σαμπαλένκα για το Νο1 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα