US Open: Χωρίς επόπτες γραμμών σε όλα τα courts

Η αμερικάνικη ομοσπονδία τένις (USTA), αλλά και οι δύο κορυφαίες επαγγελματικές ενώσεις ATP και WTA ανακοίνωσαν την Δευτέρα (24/5) ότι το σύστημα hawk-eye live electronic line-calling θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα κορτ για το αμερικανό όπεν του 2021. 

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει σε κανένα κορτ

επόπτες γραμμών, κάτι στο οποίο βασίστηκε το τέταρτο μέιτζορ της σεζόν και πέρσι εκτός από τα δύο κεντρικά γήπεδα το Arthur Ashe και το Louis Armstrong. 

This is the what happened that forced US Open officials to DQ Novak Djokovic from his quarterfinal match. pic.twitter.com/jmg0E89d7q @SGVNSports

James Escarcega (@James_Escarcega) September 6, 2020

Όλοι φυσικά θυμόμαστε το δυσάρεστο γεγονός του 3ου γύρου στον αγώνα του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα με τον Σέρβο να χτυπάει την επόπτρια γραμμών, Σόρεν Φρίμελ, μια κίνηση  (ηθελημένη ή μη) που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του Νο1 του κόσμου από το τουρνουά. 

Ο ίδιος ο Νόβακ Τζόκοβιτς πάντως, είχε τοποθετηθεί με την κατάργηση των διαιτητών γραμμής τονίζοντας ότι: “Είμαι υπέρ της τεχνολογίας. Νομίζω ότι αυτή η κίνηση θα αποδειχθεί καθοριστική στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν βλέπω έναν λόγο γιατί να χρειαζόμαστε επόπτες γραμμών, αν έχουμε μια τέτοια τεχνολογία στη διάθεσή μας.”

Ωστόσο, εκτός από το US Open τα τουρνουά στα οποία θα χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη τεχνολογία τη φετινή σεζόν θα είναι στα επτά από τα συνολικά εννέα του US Open Series και πιο συγκεκριμένα σε αυτά της Αλτάντα, της Ουάσινγκτον του Τορόντο, του Μόντρεαλ, Σινσινάτι και Γουίνστον-Σάλεμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή χρονιά στο τουρνουά του Σινσινάτι (διεξήχθη στην Ν. Υόρκη), αλλά και σε στο US Open, όπου θα χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη τεχνολογία πραγματοποιήθηκαν 314.000 “ηλεκτρονικές αποφάσεις” κατά τη διάρκεια των δύο τουρνουά. 

The post US Open: Χωρίς επόπτες γραμμών σε όλα τα courts appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα