US Open: Αντιμέτωπος με την ιστορία ο Νόλε

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται ήδη στη Νέα Υόρκη και προπονείται καθημερινά προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος στο ξεκίνημα του Αμερικανικού Όπεν, εκεί όπου θα προσπαθήσει να γράψει το πιο χρυσό κεφάλαιο στη λαμπρή καριέρα του.

Στόχος του σπουδαίου Σέρβου τενίστα, η κατάκτηση του τελευταίου Grand Slam της σεζόν με την οποία θα γίνει μόλις ο δεύτερος τενίστας στην ιστορία που κερδίζει και τα τέσσερα Majors στην ίδια χρονιά, μετά τον Ροντ Λέιβερ το 1969.

Ο 34χρονος

έχει κατακτήσει τα τρία πρώτα Grand Slams σε Μελβούρνη, Παρίσι και Λονδίνο, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ στα 20 τρόπαια σε Major τουρνουά.

Αν πανηγυρίσει τον 4ο τίτλο του στη Νέα Υόρκη, ο Τζόκοβιτς θα ξεπεράσει τους δύο βασικούς του ανταγωνιστές όλα αυτά τα χρόνια στο ATP Tour και θα πάρει μεγάλο προβάδισμα στην άτυπη κούρσα για τον GOAT στο παγκόσμιο τένις.

Παρά την απουσία των δύο αντίζηλών του, Φέντερερ και Ναδάλ που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, ο Τζόκοβιτς θα έχει ισχυρό ανταγωνισμό στο Flushing Meadows και θα χρειαστεί να τα βάλει με τη νέα γενιά για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο περσινος φιναλίστ της διοργάνωσης, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, έβαλε τέλος στις ελπίδες του Σέρβου για κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, όταν ο 24χρονος Γερμανός πραγματοποίησε απίστευτη εμφάνιση στον ημιτελικό με τον Νόλε. Ο Γερμανός, με κεκτημένη ταχύτητα από την Ιαπωνία, κατέκτησε το τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας στο Σινσινάτι και πηγαίνει στη Νέα Υόρκη με φοβερή αυτοπεποίθηση και ένα σερί 11 συνεχόμενων νικών στο tour.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους τενίστες τα τελευταία χρόνια σε αυτό το swing τουρνουά, έχοντας αγωνιστεί στον τελικό του US Open το 2019. Μπορεί να αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Σινσινάτι από τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ωστόσο κατέκτησε το Masters του Καναδά την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα και δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Τον πρώτο του Grand Slam τίτλο κυνηγά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος είναι ο τενίστας με τις περισσότερες νίκες στο φετινό tour (48) και οι δύο συνεχόμενες παρουσίες του στα ημιτελικά του Σινσινάτι και του Τορόντο, του δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται για μια μεγάλη πορεία και στη Νέα Υόρκη.

Ο Στέφανος δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει ποτέ τον 3ο γύρο, στις τρεις προηγούμενες συμμετοχές του στο US Open.

Εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το US Open 2021

Έτος ίδρυσης: 1881

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 30 August-12 September 2021

Διευθυντής Αγώνων: Stacey Allaster

Κλήρωση: Πέμπτη 26 Αυγούστου, 21:00GR

Έδρα: USTA Billie Jean King National Tennis Center

Χρηματικά έπαθλα: $57,500,000

Honour Roll (Open Era)
Most Titles, Singles: Jimmy Connors, Roger Federer, Pete Sampras (5)
Most Titles, Doubles: Bob Bryan, Mike Bryan, Daniel Nestor (5)
Oldest Champion: Ken Rosewall, 35, in 1970
Youngest Champion: Pete Sampras, 19, in 1990
Lowest-Ranked Champion: No. 20 Andre Agassi in 1994
Last Home Champion: Andy Roddick in 2003
Most Match Wins: Jimmy Connors (98)

2020 Finals
Singles: [2] Dominic Thiem (AUT) d [5] Alexander Zverev (GER) 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6(6)
Doubles: Pavic (CRO)/Soares (BRA) d Koolhof (USA)/Mektic (CRO) 7-5, 6-3

Social
Hashtag: #USOpen
Facebook: @usopentennis
Twitter: @usopen
Instagram: @usopen

The post US Open: Αντιμέτωπος με την ιστορία ο Νόλε appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα