To CAS δικαίωσε τη Χάλεπ – Άμεση επιστροφή στα courts!

18:49 5/3/2024 - Πηγή: Tennis24

Η Σιμόνα Χάλεπ μπορεί να συμμετάσχει ξανά στο WTA Tour με άμεση ισχύ, μετά την απόφαση του Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) μείωσε την ποινή της από 4 χρόνια σε 9 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι η Ρουμάνα και πρώην Νο1 του κόσμου μπορεί να επιστρέψει στην ενεργό δράση καθώς η έναρξη της ποινή ξεκίνησε από τις 7 Οκτωβρίου του 2022 και ολοκληρώθηκε

τον περασμένο Ιούλιο. 

Θυμίζουμε ότι η δύο φορές κάτοχος Grand Slam είχε βρεθεί θετική στην ουσία Roxadustat τον Οκτώβριο του 2022, ενώ κατηγορήθηκε και με μια νέα κατηγορία σχετικά με το βιολογικό της διαβατήριο το οποίο ανέφερε χρήση της απαγορευμένης ουσίας.

Το CAS αποφάσισε ομόφωνα ότι η Χάλεπ βρέθηκε θετική ως αποτέλεσμα ενός μολυσμένου συμπληρώματος και ότι οι παραβιάσεις των κανονισμών ντόπινγκ δεν ήταν σκόπιμες. Το CAS επίσης αποφάσισε ότι η Χάλεπ δεν έδειξε επαρκή προσοχή για τη χρησιμοποίηση του συμπληρώματος KETO MCT, αλλά δεν είχε καμία πρόθεση και δεν έδειξε αμέλεια.

Επιπλέον το CAS έκρινε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ένα ιδιωτικό δείγμα αίματος που δόθηκε από τη Χάλεπ στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 σε σχέση μια χειρουργική επέμβαση που έκανε στη μύτη. Μετά από αυτή την εξέλιξη η 32χρονη Ρουμάνα, που είχε δηλώσει ότι αν δεν κατάφερνε να μειώσει την ποινή της θα αποσυρόταν, είναι σε θέση να επιστρέψει άμεσα στην ενεργό δράση.

The full CAS ruling that reduced Simona #Halep's doping ban from 4 years to 9 months, making her eligible to compete immediately#tennis pic.twitter.com/wOMX5ZzpHl

— Christopher Clarey (@christophclarey) March 5, 2024

The post To CAS δικαίωσε τη Χάλεπ – Άμεση επιστροφή στα courts! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα