Rothesay Classic: Πρώτος τίτλος στη σεζόν για Οσταπένκο (vid)

H Γέλενα Οσταπένκο κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο τη φετινή σεζόν μετά τη νίκη της στον τελικό του Μπερμιγχαμ με 7-6(8), 6-4 μετά από μία ώρα και 53 λεπτά, κόντρα στην Νο1 του ταμπλό Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα.

Παράλληλα αυτός ήταν ο 6ος τίτλος στην καριέρα της Λετονής και ο 2ος στο γρασίδι, έπειτα από το 2021 στο Ίστμπουρν, με την Νο17 του κόσμου να επιστρέφει στους τίτλους μετά τον Φεβρουάριο του 2022 (Ντουμπάι). 

Στο μοναδικό παιχνίδι αυτή την εβδομάδα που κέρδισε με straight set, η Οσταπένκο χρειάστηκε

2 break, αλλά και να σβήσει set-point της Τσέχας στο tie-break του 1ου set, μέχρι να φτάσει στη νίκη και τον τίτλο. 

Το 1ο κλειστό set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου η Οσταπένκο είχε 3 ευκαιρίες για να το κλείσει (6/4, 6/5, 7/6) με την Κρεϊτσίκοβα λίγο αργότερα να έχει τη δική της ευκαιρία (8/7), αλλά την Οσταπένκο με 3 σερί πόντους να κατακτά το 1ο set κάνοντας το 1-0. 

Στο 2ο set η Κρεϊτσίκοβα δυσκολεύτηκε να βρει πρώτο service (54%), με αποτέλεσμα να χρειαστεί πόντους από το δεύτερο service από το οποίο όμως η Τσέχα πήρε μόλις 5 πόντους (5/18). 

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Οσταπένκο να βρει 2 break παίρνοντας προβάδισμα με 5-1. Η Κρεϊτσίκοβα το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει πίσω μόνο το ένα από τα 2 break μειώνοντας σε 5-4 με την Οσταπένκο να σφραγίζει τη νίκη και τον πρώτο της φετινό τίτλο. 

ROTHESAY CLASSIC SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-2h)

The post Rothesay Classic: Πρώτος τίτλος στη σεζόν για Οσταπένκο (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα