Rome Masters: Η Κένιν απέκλεισε την Σαμπαλένκα (vid)

Η Αμερικανίδα και Νο134 Σοφία Κένιν απέκλεισε την πρωταθλήτρια της Μαδρίτης και Νο2 στην παγκόσμια κατάταξης Αρίνα Σαμπαλένκα επικρατώντας με 7-6(4), 6-2 μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι. 

Seals the upset

Stunning tennis from @SofiaKenin who knocks out Madrid champion, [2] Sabalenka, 7-6 (4), 6-2.#IBI23 pic.twitter.com/zfsNwSjGoa

wta

(@WTA) May 11, 2023

Για την Αμερικανίδα αυτή ήταν η 4η νίκη καριέρας κόντρα σε Top-2 παίκτρια στην κατάταξη της WTA (4-5) με την πιο πρόσφατη να είναι κόντρα στην Άσλεϊ Μπάρτι το 2020 στο Australian Open

Η πρωταθλήτρια του Australian Open (2020) και φιναλίστ του Roland Garros (2020) τελείωσε την αναμέτρηση με 73% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (32/44), έσβησε τα 5/7 break-points της Σαμπαλένκα, ενώ από την πλευρά εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις συνολικά 11 ευκαιρίες για break. 

H Κένιν ξεκίνησε με break με το “καλημέρα” στο παιχνίδι (1-0) το οποίο εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια κάνοντας το 2-0. Η Σαμπαλένκα προσπάθησε να πάρει πίσω το χαμένο της service με την Κένιν όμως να σβήνει και τα 3 break-points της Λευκορωσίδας διατηρώντας το προβάδισμα με break (4-2). 

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σ’ εκείνο το σημείο η Σαμπαλένκα το έκανε στο επόμενο service-game της Κένιν ισοφαρίζοντας σε 4-4, για να πάρει το προβάδισμα για πρώτη φορά στο ματς στη συνέχεια με 5-4 έχοντας σώσει 2 break-points. 

Στα τελευταία δύο games του set οι δύο τενίστριες είχαν από ένα break με την Κένιν να κάνει την αρχή φτάνοντας στο 6-5, παίρνοντας τις μπάλες για το 1-0, όμως η Σαμπαλένκα πήρε και πάλι πίσω το break οδηγώντας το set στο tie-break. 

Εκεί η Κένιν ήταν εξαιρετική παίρνοντας κεφάλι με 6/1 έχοντας στη διάθεσή της 5 set-points, με την Σαμπαλένκα να μειώνει σε 6/4, αλλά την Αμερικανίδα να κλείνει το set με 7/4 μετά από 68 λεπτά. 

Στο 2ο set το ποσοστό των κερδισμένων πόντων στο πρώτο service έφτασε στο 82% για την Αμερικανίδα, ενώ αντίστοιχα η Σαμπαλένκα υποχώρησε στο 59% παίρνοντας μόλις 12 πόντους από το service της. 

Η δύο παίκτριες συμβάδιζαν στις αρχές του set (2-2), όμως η Κένιν κατέκτησε τα τέσσερα επόμενα games και με το επιβλητικό 6-2 πέρασε στην επόμενη φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Ανχελίνα Καλίνινα η οποία με τη σειρά της κέρδισε την Ρωσίδα Άννα Μπλίνκοβα με 6-2, 6-2. 

ROME MASTERS WOMEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Rome Masters: Η Κένιν απέκλεισε την Σαμπαλένκα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα