Review 2019: Ο 100ος τίτλος του Βασιλιά

Η ανασκόπηση της χρονιάς από το Tennis24, ξεκινάει με τον τίτλο-ορόσημο του Ρότζερ Φέντερερ στο Ντουμπάι

Λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη τους συνάντηση στο tour, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το μεγάλο “μπαμ” κερδίζοντας τον Ρότζερ Φέντερερ στον 4ο γύρο του Australian Open, οι δύο χαρισματικοί τενίστες σφράγισαν το μεταξύ τους ραντεβού στον τελικό του Dubai Tennis Championships.

Για

τον Φέντερερ ήταν το πρώτο τουρνουά μετά το Australian Open ενώ ο Στέφανος προερχόταν από τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του, στο Open 13 της Μασσαλίας την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Κολσράιμπερ, Βερντάσκο, Φούτσοβιτς και Τσόριτς, δεν δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στον Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος έφτασε σε έναν ακόμη τελικό στο Ντουμπάι και θα είχε την ευκαιρία για να πάρει εκδίκηση από τον Στέφανο για την ήττα στη Μελβούρνη.

Ο Τσιτσιπάς, στον ημιτελικό είχε πετύχει επική νίκη με ανατροπή 4-6, 7-6(4), 7-6(4) επί του Γκάελ Μονφίς, όμως δεν μπόρεσε να συνεχίσει το ίδιο αποτελεσματικά και στον τελικό.

Ο Φέντερερ κέρδισε σε δύο “κλειστά” σετ τον Έλληνα τενίστα με 6-4, 6-4 και έφτασε στον τρομακτικό αριθμό των 100 τίτλων καριέρας και έγινε ο δεύτερος τενίστας στην ιστορία που καταφέρνει να φτάσει σε τριψήφιο αριθμό τίτλων μετά τους 109 του Τζίμι Κόνορς!

Welcome to the “ Triple Digit” tournament victory club @rogerfederer — I’ve been a bit lonely- glad to have the company !!!

— Jimmy Connors (@JimmyConnors) March 2, 2019

Παράλληλα, κατέκτησε τον 8ο τίτλο του στο Ντουμπάι και έκανε τέσσερα τα τουρνουά που έχει κερδίσει από οχτώ τίτλους και πάνω (Χάλε, Wimbledon, Βασιλεία).

Ο Τσιτσιπάς, εκείνη την εβδομάδα εξασφάλισε την παρθενική του είσοδο στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου παρέμεινε μέχρι και το τέλος της χρονιάς.

“Έπαιξα όπως έπρεπε. Τα πράγματα εδώ συμβαίνουν γρήγορα. Προσπάθησα να είμαι πολύ επιθετικός απέναντι σε έναν τενίστα που επίσης του αρέσει να παίρνει τη μπάλα στο ανέβασμα, σε ένα γρήγορο court, σε παιχνίδι best-of-three και λειτούργησε. Δεν περίμενα να κερδίσω εδώ, έχοντας παίξει για τελευταία φορά στη Μελβούρνη. Ήταν μια μαγική εβδομάδα, που κέρδισα τον 8ο τίτλο μου εδώ και φυσικά τον 100ο στην καριέρα μου. Είμαι πολύ ευτυχισμένος” δήλωσε λίγο αργότερα ο μαέστρος.

DUBAI CHAMPIONSHIPS 2019 SINGLES DRAW

The post Review 2019: Ο 100ος τίτλος του Βασιλιά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα