Rafina Juniors U14: Πρώτος Tennis Europe τίτλος για Αυγέρη και Κουμουτσέα

Αλέξανδρος Αυγέρης και Δήμητρα Κουμουτσέα αναδείχθηκαν πρωταθλητές σε αγόρια και κορίτσια αντίστοιχα στο διεθνές τουρνουά U14 (κατηγορία 3) της Tennis Europe που πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Tennis Club Rafina. 

Στην κατηγορία των αγοριών ο Αλέξανδρος Αυγέρης επικράτησε του Θανάση Ζαβουργιανού με 7-5, 6-2 κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο

σε επίπεδο Tennis Europe. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να καταφέρει να φτάσει στον τίτλο ο Αυγέρης χρειάστηκε να κερδίσει το Νο3 (Μάρκο Κουεσάδα Αρούθα) το ταμπλό στα προημιτελικά, το Νο2 στα ημιτελικά (Μιχαήλ Γενεθλίου), αλλά και τον Νο1 (Ζαβουργιανό) στον τελικό του Σαββάτου. 

Έτσι το 2023 κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για τον νεαρό Έλληνα τενίστα, ο οποίος μετά από τους δύο φετινούς τίτλους στο διπλό, στα διεθνή 14άρια τουρνουά σε Αλβανία (Albania Open) και Αθήνα (Sotheby’s Athens) έφτασε και στον πρώτο του στο μονό. 

Σε ελληνικά χέρια πήγε και ο τίτλος στην κατηγορία των κοριτσιών, με την Δήμητρα Κουμουτσέα να φτάνει στη νίκη στον τελικό με την Ισραηλινή και Νο3 του ταμπλό, Αλίνε Αμσάλεμ, η οποία εγκατέλειψε στις αρχές του 2ου set με την Ελληνίδα τενίστρια να προηγείται σε εκείνο το σημείο με 6-1, 1-0, φτάνοντας στον πρώτο της τίτλο. 

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή Διονυσία Κουκούλη και Αντωνία Αναστασία κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό κερδίζοντας τις Νο3 του ταμπλό, Λιόρ Γιάβετζ και Βασιλική Τσαντίλη με 6-0, 6-3. 

Για την Κουκούλη αυτός ήταν ο 4ος φετινός τίτλος στην Tennis Europe μετά από το 12άρι τουρνουά στα Σκόπια τον περασμένο Αύγουστο, μαζί με την Βουλγάρα Μαρίκ Μαγκνταλένα Γιανακίεβα, στο Ηράκλειο τον περασμένο μήνα έχοντας ως παρτενέρ την Αυστριακή Μία Νεουμίλερ και στη Βουλγαρία. 

Για την Παπαγαπητού αυτός ήταν ο 2ος τίτλος μέσα στο 2023 μετά από το 12άρι τουρνουά στην Πτολεμαΐδα, μαζί με την Ειρήνη Μπεκιάρη. 

The post Rafina Juniors U14: Πρώτος Tennis Europe τίτλος για Αυγέρη και Κουμουτσέα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα