O Σίνερ απειλεί να ξεπεράσει στην κατάταξη (και) τον Αλκαράθ

Ο Γιάνικ Σίνερ με τον τίτλο που κατέκτησε στο Ρότερνταμ κατάφερε όχι μόνο να παραμείνει αήττητος για 12 σερί παιχνίδια μέσα στο 2024, αλλά και να ξεπεράσει τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στην παγκόσμια κατάταξη ανεβαίνοντας στο Νο3 του κόσμου, ο πρώτος Ιταλός που έφτασε σε έναν τέτοιο επίτευγμα. 

Ωστόσο, με τη φόρα που έχει πάρει ο 22χρονος Ιταλός έχει τη δυνατότητα, αλλά και την ευκαιρία να ξεπεράσει και τον ντεφορμέ Κάρλος Αλκαράθ και να σκαρφαλώσει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης σημειώνοντας νέο career high. 

Με τον τίτλο του στο Ρότερνταμ την περασμένη Κυριακή, ο Σίνερ

έφτασε στους 8.270 βαθμούς, την ίδια ώρα που ο Αλκαράθ έχει 9.105. Ο Ισπανός παίζει αυτήν την εβδομάδα στο χωμάτινο τουρνουά της Βραζιλίας, όπου θα υπερασπιστεί 300 βαθμούς. 

Η μεγάλη όμως ευκαιρία του Σίνερ θα είναι στο Indian Wells, στις αρχές Μαρτίου, στο τουρνουά στο οποίο ο Αλκαράθ θα πάει ως κάτοχος κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπερασπιστεί 1.000 βαθμούς, ενώ αντίθετα ο Σίνερ μόλις 360. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το Miami Open, που θα ακολουθήσει του Indian Wells, ο Αλκαράθ έξι να υπερασπιστεί 1.910 βαθμούς, ο Σίνερ 1.260, ενώ εκτός μάχης για την ώρα δείχνει ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος έχει να υπερασπιστεί τους περισσότερους βαθμούς (2.850). 

Επομένως με βάση την εικόνα που δείχνουν αυτό το διάστημα οι τρεις υποψήφιοι για το Νο2 ο Σίνερ είναι πολύ πιθανό να βρεθεί πολύ σύντομα πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς…

The post O Σίνερ απειλεί να ξεπεράσει στην κατάταξη (και) τον Αλκαράθ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα