Kremlin Cup: Με Καλίνσκαγια η Σάκκαρη!

Η Ρωσίδα και Νο125 του κόσμου, Άννα Καλίνσκαγια, θα είναι η αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη στον 2ο γύρο του Kremlin Cup, μετά από την επικράτησή της απέναντι στην Ουρκανή Νταϊάνα Γιαστρέμσκα με 7-6(5), 6-4 σ’ ένα παιχνίδι που κράτησε περίπου 2 ώρες. 

Η προερχόμενη από τα προκριματικά, Ρωσίδα, η οποία μετράει πλέον 8 νίκες στα τελευταία 9 παιχνίδια, θα μπορούσε να πάρει πιο εύκολα τη νίκη, ωστόσο δεν μπορούσε να κλείσει τόσο το πρώτο, όσο και το δεύτερο set

Χαρακτηριστικό είναι

το γεγονός ότι στο tie-break του 1ου set προηγήθηκε με 6/0 για να το κλείσει με 7/5(!) μετά από 6 set-points, αν και νωρίτερα είχε “σβήσει” set-point της Γιαστρέμσκα και συγκεκριμένα στο 9ο game με την Ουκρανή να σερβίρει για το set στο 5-4. 

Το 2ο σκέλος του παιχνιδιού ήταν πιο χαρακτηριστικό για την αδυναμία της Καλίνσκαγια στο να το κλείσει, καθώς προηγήθηκε με 5-1(!), για να επικρατήσει με 6-4 μετά από 4 match-point κι ένα “σβησμένο” break-point της Γιαστρέμσκα. 

Και οι δύο οι παίκτριες αντιμετώπισαν πρόβλημα στο service καθώς καμία από τις δύο δεν ξεπέρασε το 63% στους κερδισμένους πόντους στο 1ο, ενώ η Γιαστρέμσκα μπορεί να ήταν πιο επιθετική ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 34 winners έναντι μόλις 5 της Ρωσίδας, όμως είχε και 38 αβίαστα με την Καλίνσκαγια να έχει 22.

Καλίνσκαγια και Σάκκαρη θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην καριέρα τους, ενώ θυμίζουμε ότι η Ρωσίδα αγωνίστηκε κόντρα στην Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στον 2ο προκριματικό γύρο του US Open με την Ελληνίδα τενίστρια να φτάνει σε μια μεγάλη νίκη και μάλιστα με μία επική ανατροπή. 

SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

Θάνος Σταθόπουλος

The post Kremlin Cup: Με Καλίνσκαγια η Σάκκαρη! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα