Indian Wells: Όταν ο Φέντερερ κατακτούσε τον 1ο του τίτλο στην Καλιφόρνια (vid)

Tον Μάρτιο του 2004 ο Ρότζερ Φέντερερ πήγαινε στο Pacific Life Open (όπως λεγόταν τότε) έχοντας ρεκόρ 3-3, αλλά από την άλλη πήγαινε στην Καλιφόρνια για πρώτη φορά ως Νο1 του κόσμου κι έχοντας κατακτήσει ήδη 2 Grand Slam σε ηλικία 22 ετών. 

Ο Ελβετός έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, παραχωρώντας μόλις 15 games και χωρίς να χάσει set, με το μοναδικό να του

το παίρνει στον ημιτελικό ο Αντρέ Αγκάσι, ο οποίος προηγήθηκε στα sets με τον Φέντερερ να κάνει την ανατροπή με 4-6, 6-3, 6-4. 

Στον τελικό αντιμετώπισε τον τότε Νο10 του κόσμου, Τιμ Χένμαν, κόντρα στον οποίον είχε χάσει στις 6 από τις 7 συνολικά μεταξύ τους συναντήσεις. Ο Φέντερερ κάνοντας έναν εξαιρετικό τελικό θα κερδίσει με 6-3, 6-3 κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο στο τουρνουά της ερήμου, αλλά και τον  δεύτερο ATP Masters 1000 στην καριέρα του. 

“Δεν αισθάνομαι καμία πίεση γιατί όλοι θα προσπαθήσουν να με κερδίσουν γιατί κι εγώ θα προσπαθήσω να τους κερδίσω όλους. Δεν είμαι της άποψης ότι αν έχανα στο πρώτο ματς εδώ θα είχαν σβηστεί όλα όσα έχω πετύχει. Δεν νιώθω καμία πίεση και απολαμβάνω τη στιγμή.”, είχε πει μετά τον τελικό με τον Χένμαν ο Φέντερερ.

Από εκεί και πέρα ο Ελβετός κατέκτησε ακόμα 4 τίτλους στο Indian Wells φτάνοντας τους 5, όσους έχει και ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον οποίον μοιράζονται την κορυφή στη σχετική λίστα. 

The post Indian Wells: Όταν ο Φέντερερ κατακτούσε τον 1ο του τίτλο στην Καλιφόρνια (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Indian Wells, Όταν, Φέντερερ, Καλιφόρνια,Indian Wells, otan, fenterer, kalifornia