Indian Wells: Η Σαμπαλένκα σταμάτησε τη Σάκκαρη και πήγε τελικό (vids)

H Αρίνα Σαμπαλένκα συνεχίζει την τρομακτική πορεία της τη φετινή σεζόν κερδίζοντας και τη Μαρία Σάκκαρη με 6-2, 6-3 σε 85 λεπτά, εξασφαλίζοντας το πρώτο-και παρθενικό- εισιτήριο του τελικού στο Indian Wells  βελτιώνοντας το ρεκόρ της για το 2023 στο 17-1, ενώ παράλληλα έφτασε στον 3ο τελικό της μετά τις Αδελαΐδα και Μελβούρνη. 

Από την πλευρά της η Σάκκαρη ταλαιπωρήθηκε αρκετά από το δεύτερο service της (6/26) και από τις τρομακτικές επιστροφές της αντίπαλου της, με το ρεκόρ της στους ημιτελικούς καριέρας να είναι

στο 7-21. 

Into her FIRST @BNPPARIBASOPEN final

No.2 seed @SabalenkaA takes out Sakkari, 6-2, 6-3! pic.twitter.com/Kk82CJBbnp

wta (@WTA) March 18, 2023

Η-για ένα ακόμα παιχνίδι-επιθετική Σαμπαλένκα έκλεισε το παιχνίδι με 25 αβίαστα λάθη, 10 περισσότερα από τη Σάκκαρη, αλλά και 21 winners με την Ελληνίδα τενίστρια να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 9.

Το 1ο set είχε πολλά κοινά στοιχεία με το αντίστοιχο του προημιτελικού κόντρα στην Κβίτοβα. Με όχι πολλά αβίαστα (μόλις 6), αλλά με πολλά προβλήματα κυρίως πίσω από το δεύτερο service το οποίο ξεκίνησε στο 0/5 για να καταλήξει στο 3/14. 

Αυτό φάνηκε από το πρώτο κιόλας service-game η Σαμπαλένκα πιέζει αφόρητα το service της Σάκκαρη με επιστροφές-κεραυνούς δυσκολεύει την Ελληνίδα τενίστρια η οποία θα δεχθεί το πρώτο break του ημιτελικού στο δεύτερο service-game της (3-1). 

Air Sakkari incoming @mariasakkari | #TennisParadise pic.twitter.com/eKeRcUpVQn

wta (@WTA) March 17, 2023

Η Σάκκαρη ωστόσο θα απαντήσει άμεσα μειώνοντας σε 3-2, ενώ θα προηγηθεί με 40/15 στο αμέσως επόμενο game στο μοναδικό game που λειτούργησε το δεύτερο service. Ωστόσο, η Σαμπαλένκα με τρομερές επιστροφές και βαθιές μπάλες θα φτάσει σε νέο break παίρνοντας προβάδισμα με 4-2 στο ίσως σημείο-κλειδί του set

Από εκεί και πέρα η Λευκορωσίδα θα πάρει και τα επόμενα δύο games βρίσκοντας ένα ακόμα break με το οποίο έκλεισε το 1ο σκέλος του ημιτελικού (1-0). 

Στο 2ο set το σερί της Σαμπαλένκα έφτασε στα 5 σερί games καθώς με hold και break θα προηγηθεί με 2-0 παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για το 3-0. Όμως τρεις τραγικές προσεγγίσεις στο φιλέ, αλλά κι ένα αβίαστο λάθος θα δώσει στη Σάκκαρη την ευκαιρία να μειώσει σε 2-1 και με εύκολο hold αργότερα να ισοφαρίσει σε 2-2.

catch her if you can @SabalenkaA | #TennisParadise pic.twitter.com/oPzCfktDcW

wta (@WTA) March 17, 2023

Η Νο2 του κόσμου θα φτάσει σε δύσκολο hold στη συνέχεια, καθώς χρειάστηκε να σβήσει και break-point της Σάκκαρη (3-2), ενώ λίγο αργότερα θα βρει νέο break κάνοντας το 4-2 με το δεύτερο service της Σάκκαρη να συνεχίζει να τη “σκοτώνει” έχοντας 1/10 μέχρι εκείνο το σημείο του set, αλλά και 4/24 σε όλο το ματς (17%). 

precision @mariasakkari | #TennisParadise pic.twitter.com/78oQoIiskR

wta (@WTA) March 17, 2023

Η Σαμπαλένκα αυτή τη φορά θα εξαργυρώσει το break παίρνοντας προβάδισμα με 5-2 με τη Σάκκαρη να μειώνει σε 5-3 και τη Λευκορωσίδα να κλείνει το ματς μ’ ένα εύκολο hold. 

Στον τελικό η Σαμπαλένκα θα αντιμετωπίσει είτε την Ίγκα Σφιόντεκ, είτε την Έλενα Ριμπάκινα σε μια αναμέτρηση που ακολουθεί αμέσως μετά. 

WTA BNP PARIBAS OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-11h)

The post Indian Wells: Η Σαμπαλένκα σταμάτησε τη Σάκκαρη και πήγε τελικό (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα