Indian Wells: O lucky loser Νάρντι απέκλεισε τον Τζόκοβιτς! (vids)

O απίστευτος 20χρονος, Λούκα Νάρντι σόκαρε τον Νο1 του κόσμου και 5 φορές κάτοχο του τίτλου στο Indian Wells, Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Ιταλό και lucky loser στη διοργάνωση να επικρατεί με 6-4, 3-6, 6-3 σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του! 

Hard to put this one in words

One day from leaving site,

lucky loser Luca Nardi pulls off one of the most unlikely upsets in recent history by defeating Djokovic at Indian Wells!#TennisParadise pic.twitter.com/x6gqnZQOoB

Tennis TV (@TennisTV) March 12, 2024

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στην καριέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς από lucky loser παίκτη, ενώ ο Νάρντι έγινε ο μόλις 3ος lucky loser που κερδίζει το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη σε ATP Masters 1000 μετά από τους Γκιγιέρμο Κάνιας (Indian Wells 2007) και Μπόρνα Τσόριτς (Madrid Open 2017). 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για τον Τζόκοβιτς αυτή ήταν η 2η ήττα μέσα στο 2024 και πάλι από Ιταλό, μετά από τον Γιάνικ Σίνερ στον ημιτελικό του Australian Open, ενώ από το 2023 μέχρι σήμερα ο Σέρβος έχει ηττηθεί συνολικά 5 φορές από…ιταλικές ρακέτες μετά τη μία του Λορέντζο Μουζέτι (Μόντε Κάρλο) και τις 3 από τον Σίνερ (ATP Finals, Davis Cup, Australian Open).

Ο Ιταλός και Νο123 του κόσμου, ο οποίος στον 2ο γύρο των προκριματικών είχε ηττηθεί από τον Νταβίντ Γκοφάν, τελείωσε το ματς με 6 άσους, αλλά και 7 διπλά λάθη, με 69% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (44/64) και 50% στο δεύτερο (13/26), έσωσε τα μισά break-points του Τζόκοβιτς (2/4), ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε μόλις τις 3 από τις 11(!) Ευκαιρίες για break. 

Παράλληλα ο Ιταλός είχε τους διπλάσιους winners (36-18) και 10 περισσότερα αβίαστα λάθη (41-31), κέρδισε τους 15 από τους 22 πόντους που διεκδίκησε στο φιλέ, ενώ το πιο…σοκαριστικό ήταν ότι κυριάρχησε στα μεγάλης διάρκειας ράλι (9+ χτυπήματα) κερδίζοντας 24 πόντους έναντι 13 του Τζόκοβιτς (12-4 στο 3o set). 

Στο 1ο set ο Νάρντι εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική ευκαιρία για break στο 5ο game (3-2) την οποία και εξαργύρωσε αμέσως παιρνοντας προβάδισμα με 4-2 φτάνοντας στη συνέχεια στο 6-4 σε ένα set στο οποίο παραχώρησε 7 πόντους πίσω από το πρώτο service, την ίδια ώρα που ο Τζόκοβιτς δυσκολευόταν στο δεύτερο (5/12).

Με το ξεκίνημα του 2ου set ο Τζόκοβιτς θα βρει το πρώτο του break και σε συνδιασμό με hold έκανε το 2-0. Ωστόσο, η απάντηση ήταν άμεση από τον Νάρντι, με τον Ιταλό να παίρνει πίσω το χαμενο του service μετά από ένα… επεισοδιακό κλείσιμο στο οποίο ο Τζόκοβιτς διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή ότι ο Νάρντι τον μπέρδεψε, ενώ με hold αμέσως μετα έκανε το 2-2. 

"He literally stopped"

A moment of contention during Novak Djokovic vs Luca Nardi…#TennisParadise pic.twitter.com/AlVndqqBZM

Tennis TV (@TennisTV) March 12, 2024

Ο Τζόκοβιτς ωστόσο με νέο break στο 6ο game πήρε και πάλι διαφορά 2 games κάνοντας το 4-2 και με love-game στη συνέχεια το 5-2 για να κλείσει το set mε 6-3 ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Κι ενώ όλοι περίμεναν την ολική ανατροπή made in Τζόκοβιτς, ο Νάρντι θα ανεβάσει ακόμα πιο πολύ το επίπεδο και θα πιέσει αφόρητα το service του Σέρβου, ο οποίος θα χρειαστει κάτι παραπάνω από 12 λεπτά για να πάρει το πρώτο του service-game στο set (1-1) σβήνοντας 3 break-points. 

Ό,τι όμως δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο ο ασταμάτητος Νάρντι, το έκανε στο 6ο game φτάνοντας σε break (4-2) και με σχετικά εύκολο hold στη συνέχεια πήρε διαφορά 3ων games (5-2). Ο Τζόκοβιτς μείωσε με love-game, με τον Νάρτνι όμως να κλείνει το ματς στο service του σφραγίζοντας τη νίκη με επιβλητικό τρόπο (άσο) απέναντι στον Νο1 του κόσμου. 

Στη φάση των “16” ο Ιταλός θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Τόμι Πολ που με τη σειρά του κέρδισε τον φορμαρισμένο Γάλλο, Ούγκο Αμπέρ με 6-4, 6-4. 

“Πρόκειται για ένα θαύμα. Είμαι ένας 20χρονος, Νο100 στον κόσμο και κέρδισα τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Είναι τρελό. Τρελό…” είπε ο Ναρντί αμέσως μετά

Italian tennis is in good hands @Luca___Nardi @janniksin#TennisParadise pic.twitter.com/q94N969KUp

Tennis TV (@TennisTV) March 12, 2024

Italian tennis is in good hands @Luca___Nardi @janniksin#TennisParadise pic.twitter.com/q94N969KUp

Tennis TV (@TennisTV) March 12, 2024

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)

The post Indian Wells: O lucky loser Νάρντι απέκλεισε τον Τζόκοβιτς! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Indian Wells, Νάρντι, Τζόκοβιτς,Indian Wells, narnti, tzokovits