Ilioupoli Cup: Νταμπλ τίτλων και career high για Μιχαλακόπουλο

O Άλκης Μιχαλακόπουλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο διεθνές τουρνουά U14 της Tennis Europe που φιλοξενήθηκε αυτήν την εβδομάδα στην Ηλιούπολη με τον Έλληνα τενίστα να κατακτά τον τίτλο σε μονά και διπλά. 

Αυτός είναι ο 3ος φετινός τίτλος για τον Μιχαλακόπουλο, μετά από εκείνους σε Άρτα και σε Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, ενώ παράλληλα θα κερδίσει και 8 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της

ηλικιακής του κατηγορίας, ανεβαίνοντας στο Νο16 του κόσμου σημειώνοντας νέο career high. 

Στον τελικό ο Μιχαλακόπουλος επικράτησε του συμπαίκτη του στα διπλά, Ραφαήλ Αντώνιο Γακόπουλο με 5-7, 6-4, 6-1 κατακτώντας τον τίτλο. Ωστόσο, για να φτάσει μέχρι εκεί χρειάστηκε να κάνει ακόμα 4 νίκες επικρατώντας του Νίκου Μητρόπουλου στη φάση των “32” με 6-1, 6-0, ενώ στους “16” επικράτησε και του Φίλιππου Μάλλιου με 6-0, 6-0. 

Στα προημιτελικά κέρδισε τον Ορέστη Γιαννόπουλο με 2-6, 6-0, 6-2, ενώ στα ημιτελικά επικράτησε του Θανάση Ζαβουργιανού με 7-5, 7-5. 

Στα διπλά Μιχαλακόπουλος και Γακόπουλος κέρδισαν στον τελικό τους Ζαβουργιανό και Θησέα Σιδεράκο με 6-2, 6-0. Αυτός ήταν το 2ος τίτλος μέσα στο 2023 στα διπλά για τον Μιχαλακόπουλο μετά από εκείνον στα Κουφάλια, όπως και για τον Γακόπουλο που κέρδισε τον πρώτο του μόλις μια εβδομάδα πριν στο διεθνές τουρνουά της Κορίνθου. 

Οι Νο1 του ταμπλό πέρασαν bye από τον 1ο γύρο φτάνοντας στα προημιτελικά εκεί όπου κέρδισαν τους Ντάνιελ Σούκοπ (Τσεχία) και Χριστόφορο Βασιλάκη με 6-0, 6-1, ενώ στα ημιτελικά νίκησαν τους Γιώργο Χατζόπουλο και Φίλιππο Μάλλιο με 6-2, 6-2. 

Στα κορίτσια η Ρουμάνα και Νο1 του ταμπλό, Εύα Ιοάνα Σερτσέλ επικράτησε στον τελικό των μονών της συμπατριώτισσάς της Τζασμίν Μαρία Στρόε με 6-2, 3-6, 7-6(3), ενώ οι δυο τους κατέκτησαν τον τίτλο και στα διπλά κερδίζοντας στον τελικό τις Διονυσία Κουκούλη και Αντωνία Αναστασία Παπαγαπητού με 6-4, 6-2. 

The post Ilioupoli Cup: Νταμπλ τίτλων και career high για Μιχαλακόπουλο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα