Hamburg Open: Πρεμιέρα για Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρίχνεται στη μάχη του Αμβούργου (16:30GR) στην πρώτη του αναμέτρηση μετά από τον πρόωρο αποκλεισμό του από το 1ο γύρο του Wimbledon στα 3 sets κόντρα στον Φράνσις Τιάφο. 

Ο Νο4 του κόσμου αντιμετωπίζει τον Γερμανό, Ντόμινικ Κέπφερ, ο οποίος με τη σειρά του επικράτησε στον 1ο γύρο του συμπατριώτη του Μαξιμίλιαν Μέρτερερ.

Ο Νο59 του κόσμου έχει ρεκόρ 14-15 τη φετινή σεζόν, στην οποία μετράει μια συμμετοχή στα ημιτελικά

του Ακαπούλκο λίγο πριν από την έναρξη της clay-season, αλλά και μια πρόκριση στα προημιτελικά στο τουρνουά της Γενεύης. 

Ο 27χρονος μετράει μόλις μια νίκη στην καριέρα του, κόντρα σε παίκτη της πρώτης 10άδας, ενώ φέτος έχει 0-5. Στο Wimbledon αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, έχοντας όμως κερδίσει στο 1ο τον Αμερικανό Ρέιλι Οπέλκα (ημιφιναλίστ στη Ρώμη), ωστόσο αυτό που έχει να θυμάται ο Γερμανός από τη μέχρι τώρα πορεία του τη φετινή σεζόν, είναι αναμφίβολα τη μάχη με τον Ρότζερ Φέντερερ στο Roland Garros

Ο αριστερόχειρας Γερμανός ηττήθηκε πολύ δύσκολα, στα 4 sets, με τα τρία από αυτά να ολοκληρώνονται στο tie-break. Μάλιστα αυτή ήταν και η 5η ήττα καριέρας σε σύνολο 8 αναμετρήσεων με αντίπαλο one-handed backhand. 

Από την πλευρά του η δυσκολία που καλείται να αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είναι τόσο αγωνιστική, όσο πνευματική. Σίγουρα είναι ένα κορτ το οποίο γνωρίζει καλά, καθώς πέρσι έφτασε στον τελικό, ενώ την Τρίτη (13/7) πήρε μια γεύση παίζοντας στο διπλό με τον αδελφό του Πέτρο, παίζοντας εξαιρετικό παρά την ήττα από τον 1ο γύρο.

Από την άλλη όμως καλείται να διαχειριστεί μέσα στο κορτ, τον πρόωρο αποκλεισμό του από το Wimbledon και να προχωρήσει παρακάτω. Ο Έλληνας τενίστα θα προσπαθήσει να φτάσει τις 40 νίκες φέτος (39-10), αλλά και να προκριθεί στον 40ο προημιτελικό καριέρας. 

Παράλληλα φέτος έκανε μια εξαιρετική πορεία στο χώμα έχοντας ρεκόρ 22-4 φτάνοντας σε 2 τίτλους (Μόντε Κάρλο, Λυών), αλλά και στον τελικό της Βαρκελώνης. 

Κόντρα σε Γερμανούς έχει παίξει 18 φορές μετρώντας 14-4 (77,8%), έχοντας χάσει δύο φορές από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και άλλες δύο από τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ, ενώ απέναντι σε αριστερόχειρες τενίστες έχει ρεκόρ καριέρας 13-12 με τις 11 να είναι από αυτές να είναι κόντρα σε Ράφα Ναδάλ και Ντένις Σαποβάλοφ. 

Σε περίπτωση πρόκρισης ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Φίλιπ Κολσράιμπερ (Γερμανία) και Φίλιπ Κραΐνοβιτς (Σερβία).   

HAMBURG OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

The post Hamburg Open: Πρεμιέρα για Τσιτσιπά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα