Halle: Ακόμα ένας τελικός για Ρούμπλεφ

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ σφράγισε τον 6ο τελικό καριέρας σε 500άρι τουρνουά μετά από τη δύσκολη επικράτησε απέναντι στον προερχόμενο από τα προκριματικά Νικολόζ Μπασιλασβίλι με 6-1, 3-6, 6-3 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες παιχνίδι. 

Εκτός από την πρόκριση στον τελικό, η οποία είναι και η 1η σε γρασίδι, ο Ρούμπλεφ πήρε και τη… ρεβάνς από τον Γεωργιανό για την ήττα στον τελικό του Αμβούργου (2019), ο οποίος είναι και ο μοναδικός παίκτης που τον έχει κερδίσει σε τελικό σε 500άρι τουρνουά!

Μπορεί το 1ο set να έμοιαζε

ένα “πάρτι” για τον Νο7 του κόσμου, καθώς προηγήθηκε με 5-0 για να το ολοκληρώσει με 6-1, όμως στη συνέχεια ο Μπασιλασβίλι, βελτίωσε κατακόρυφα το service τόσο 1ο (55%-82%), όσο και το 2ο (22%-50%) και “σπάζοντας” μια φορά το service του Ρούμπλεφ έφτασε στην ισοφάριση. 

Στο decider set ο Ρούμπλεφ “χτύπησε” με τον ίδιο τρόπο τον Μπασιλασβίλι, καθώς χρειάστηκε μόλις ένα break (4-2), αλλά και 3 χαμένα match-point για να φτάσει στην πρόκριση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρούμπλεφ είναι ο παίκτης με τις περισσότερες νίκες στο Tour, την τελευταία 2ετία έχοντας συνολικά 74 νίκες, ενώ ακολουθούν οι Τζόκοβιτς και Τσιτσιπάς με 68 και Ζβέρεφ με 52.

Στον τελικό ο Ρώσος θα αντιμετωπίσει τον νικητή από το 2ο ημιτελικό με τον Φιλίξ Οζέρ-Αλιασίμ να αντιμετωπίζει τον Πιερ Ουγκ Ερμπέρ. 

NOVENTI OPEN SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

The post Halle: Ακόμα ένας τελικός για Ρούμπλεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα