European Juniors: Πρόκριση για Παύλου και Γεωργιάδου στο διπλό

Δήμητρα Παύλου και Μαρία Γεωργιάδου σημειώσαν τη μοναδική ελληνική νίκη για τα ελληνικά χρώματα σε Μοστ (U14) και Κλόστερς (U18) που φιλοξενούν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατηγορίας juniors (19-25/7). 

Στο Κλόστερς της Ελβετίας, οι δύο Ελληνίδες τενίστριες ξεκίνησαν με εντυπωσιακό τρόπο επικρατώντας στον 1ο γύρο των τενιστριών από τη Λετονία Αμελίζ Σαπουλνίς και Ελίζαμπετ Κλαβίνσκα με 7-5, 6-0 εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο. 

Αυτή η νίκη ήταν και μια μικρή “ρεβάνς” για την Γεωργιάδου, η οποία είχε ηττηθεί στα μονά από την Σαπουλνίς στον 1ο γύρο της διοργάνωσης. 

Μπορεί αυτή να ήταν η μοναδική ελληνική νίκη κατά τη διάρκεια της 3ης ημέρας των δύο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ωστόσο όλα τα παιδιά έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. 

Μοστ (U14) 

Ο Κωνσταντίνος Καρπουζάς (φωτό), μετά την εξαιρετική εμφάνιση του 1ου γύρου, βρέθηκε απέναντι στον Νο6 του ταμπλό, τον Ιταλό Φεντερίκο Τσίνα, από τον οποίον ηττήθηκε με 6-0, 6-0 μέσα σε 50 λεπτά, μια ήττα που αναμφίβολα έχει και θετικά στοιχεία τα οποία θα τον κάνουν ακόμη πιο δυνατό για τη συνέχεια της πορείας του. 

Λίγο νωρίτερα ο Βολιώτης τενίστας αγωνίστηκε και στο διπλό μαζί με τον Στέφανο Πουρναρόπουλο με του δύο νεαρούς Έλληνες τενίστες να γνωρίζουν την ήττα από τους Ισπανούς και Νο14 του ταμπλό Σέρχιο Πανέλα Ερνάντεζ και Αντρές Σανταμαρία Ροτς με 6-1, 6-2. 

Την ήττα γνώρισαν και τα κορίτσια Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και Αθηνά Γρηγοριάδου, από τις Σλοβένες Ιουλία Μπογκαντίν και Εύα Τσικάλο με 7-6(6), 6-2. 

Φυσικά, η ελληνική παρουσία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μοστ (U14) δεν σταματάει εδώ, καθώς την Τετάρτη (21/7) η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου θα αντιμετωπίσει την Νο13 του ταμπλό την Λετονή Ελίζαμπετ Μπρουτίν, έχοντας ως στόχο την πρόκριση στον 3ο γύρο της διοργάνωσης. 

Εκτός από την Παναγιωτίδου, στο πρόγραμμα της 4ης ημέρας θα αγωνιστούν τόσο ο Στέφανος Πουρναρόπουλος, όσο και η Αθηνά Γρηγοριάδου, οι οποίοι συμμετέχουν στα ταμπλό της 2ης ευκαιρίας (Consolation) που δίνεται στους τενίστες και τις τενίστριες που αποκλείστηκαν από τον 1ο γύρο. 

Η Αθηνά Γρηγοριάδου θα αντιμετωπίσει την Εσθονή Μαρί Γιοχάνα Λαπίμα, ενώ ο Στέφανος Πουρναρόπουλος θα παίξει απέναντι στον Λιθουανό Αουγκούστας Γκεσιάουσκας. 

Κλόστερς (U18)

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κλόστερς (U18), όπως αναφέραμε και στην αρχή, η μοναδική ελληνική νίκη ήρθε από τις ρακέτες των Παύλου, Γεωργιάδου οι οποίες πέρασαν στον 2ο γύρο του τουρνουά. 

Η συνέχεια, για τα δύο κορίτσια, αναμένεται να είναι δύσκολη καθώς θα αντιμετωπίσουν τις Νο1 του ταμπλό, Λίντα Νόσκοβα (Τσεχία) και Ντιάνα Σνάιντερ (Ρωσία). 

Από εκεί και πέρα ο Θοδωρής Μητσάκος ηττήθηκε από τον 18χρονο Νορβηγό, Άλμπερτ Πόσμιρ Χάνσεν, με τον 17χρονο Έλληνα τενίστα να χάνει στις λεπτομέρειες το 1ο set και τον Χάνσεν να κλείνει το ματς με 7-6(5), 6-3. 

Την ήττα γνώρισε και ο Γιώργος Νουχάκης, ο οποίος ηττήθηκε από τον Γερμανό Λίαμ Γαβριηλίδης με 6-2, 6-2, ενώ και η Δήμητρα Παύλου δεν κατάφερε να προχωρήσει γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Ελβετίδα Σεμπαστιάνα Σιλιόποτι με 6-1, 6-2.

Εκτός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έμεινε και το διπλό αγοριών με τους Μητσάκο και Νουχάκη, παρά τη μεγάλη προσπάθεια στο 1ο set, να μην καταφέρνουν να πάρουν την πρόκριση απέναντι στους Λιθουανούς Βίλιους Γκαουμπάς και Άνιους Σαμπαλιάουσκας χάνοντας με 7-6(3), 6-3. 

Αποτελέσματα 

Μοστ (U14)

2ος γύρος

Φεντερίκο Τσίνα (Ιταλία) – Κωνσταντίνος Καρπουζάς 6-0, 6-0Μπογκαντίν/Τσικάλο (Σλοβενία) – Γρηγοριάδου/Παναγιωτίδου 7-6(6), 6-2Ερνάντεζ/Ροτς (Ισπανία) – Καρπουζάς/Πουρναρόπουλος 6-1, 6-2

Κλόστερς (U18)

2ος γύρος

Σεμπάστιαν Σιλιπότι (Ελβετία) – Δήμητρα Παύλου 6-1, 6-2Άλμπερτ Ποσμίρ Χάνσεν (Νορβηγία) – Θοδωρής Μητσάκος 7-6(5), 6-3Λίαμ Γαβριηλίδης (Γερμανία) – Γιώργος Νουχάκης 6-1, 6-2Γκαουμπάς/Σαμπαλιάουσκας (Λιθουανία) – Μητσάκος/Νουχάκης 7-6(3), 6-3Γεωργιάδου/Παύλου – Κλαβίνσκα/Σαπουλνίς (Λετονία) 7-5, 6-0

Πρόγραμμα 

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Μοστ (U14) 

2ος γύρος (Κυρίως ταμπλό)

Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου – Ελίζαμπετ Μπρουτίν (Λετονία) 

2ος γύρος (Consolation)

Στέφανος Πουρναρόπουλος – Αουγκούστας Γκεσιάουσκας (Λιθουανία)Αθηνά Γρηγοριάδου  – Μαρί Γιοχάνα Λαπίμα (Εσθονία)

Κλόστερς (U18)

2ος γύρος

Γεωργιάδου/Παύλου – Νόσκοβα (Τσεχία)/Σνάιντερ (Ρωσία)

Θάνος Σταθόπουλος

The post European Juniors: Πρόκριση για Παύλου και Γεωργιάδου στο διπλό appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα