Davis Cup: Ελλάδα και Λιθουανία 9 χρόνια μετά τη Σόφια!

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για την αναμέτρηση της εθνική μας ομάδας απέναντι στη Λιθουανία στο πλαίσιο της 2ης κατηγορίας του Davis Cup, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 18-19 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η ελληνική ομάδα θα έχει και πάλι στη σύνθεσή της τον Νο3 του κόσμου Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος μαζί με τους Μιχάλη Περβολαράκη, Πέτρο Τσιτσιπά, Μάρκο Καλοβελώνη και Αλέξανδρο Σκορίλα, θα προσπαθήσει να πάρει την

άνοδο στην 1η κατηγορία. 

Αυτή ωστόσο, δεν θα είναι η πρώτη φορά που Ελλάδα και Λιθουανία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη διοργάνωση. Το πρώτο-και μοναδικό μέχρι τώρα-ραντεβού των δύο ομάδων είχε πραγματοποιηθεί στη Σόφια τον Μάιο του 2012 στα ημιτελικά των πλέι-οφ του 3ου Group

Η Λιθουανία, αν και είχε βρεθεί πίσω στις νίκες μετά την επικράτηση του Θοδωρή Αγγελίνου επί του Λαουρίνας Γκριγκέλις με 7-5, 6-7(8), 6-4, στη συνέχεια ηττήθηκε τόσο στο δεύτερο μόνο, όσο και στο διπλό. 

Πιο συγκεκριμένα ο Ρικάρντας Μπεράνκις είχε επικρατήσει του Πάρι Γεμουχίδη με 7-6(4), 6-3, ενώ στη συνέχεια Μπεράνκις και Γκριγκέλις είχαν κερδίσει στο διπλό το ελληνικό δίδυμο Γεμουχίδης/Καλοβελώνης με 6-2, 7-5. 

Από εκείνη την τότε ομάδα των Λιθουανών, σταθερές βάσεις είναι οι Μπεράνκις και Γκριγκέλις, τους οποίους αναμένεται να δούμε και στο Ηράκλειο, ενώ από την ελληνική ομάδα ο μοναδικός που είχε παίξει σε εκείνο το παιχνίδι και θα βρίσκεται και πάλι στην ελληνική αποστολή, είναι ο Μάρκος Καλοβελώνης. 

Σε εκείνο παιχνίδι η εθνική μας ομάδα είχε παραταχθεί με τους Πάρι Γεμουχίδη, Θοδωρή Αγγελίνο, Μάρκο Καλοβελώνη, Γιώργο Γιωτόπουλο και προπονητή τον Γιώργο Καλοβελώνη.

Θυμίζουμε ότι η Λιθουανία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο48 του κόσμου και προέρχεται από την ήττα με 4-0 κόντρα στην Πορτογαλία για τα πλέι-οφ του 1ου Group, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται 10 θέσεις πιο κάτω (58) με την τελευταία της εμφάνιση να είναι κόντρα στις Φιλιππίνες όπου και κέρδισαν με 4-1 νίκες.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Davis Cup: Ελλάδα και Λιθουανία 9 χρόνια μετά τη Σόφια! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα