Charleston 60: Στον τελικό η ασταμάτητη Παπαμιχαήλ!

Ούτε η βροχή δεν κατάφερε να σταματήσει το ρυθμό της Δέσποινας Παπαμιχαήλ, η οποία κέρδισε και την Μεξικανή Φερνάντα Κοντρέρας Γκόμεζ με το εμφατικό 6-2, 6-2 εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον 1ο τελικό καριέρας σε τουρνουά των 60.000$. 

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια θα αγωνιστεί στον 22ο τελικό καριέρας ITF, ενώ με την εξαιρετική της εβδομάδα στο Τσάρλεστον, έχει κάνει ήδη νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη έχοντας φτάσει από το Νο261 στο Νο227. 

Σε περίπτωση που η Παπαμιχαήλ καταφέρει να κατακτήσει

τον τίτλο θα φτάσει για 1η φορά μια ανάσα στο Top 200 καθώς θα βρεθεί στο Νο202! Μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για την Ελληνίδα τενίστρια. 

Στον ημιτελικό κόντρα στην Μεξικανή Γκόμεζ η Παπαμιχαήλ μετέτρεψε το 1ο set από 2-2 σε 6-2 κατακτώντας 4 σερί games “σπάζοντας” δύο φορές στο service της Γκόμεζ. Η ίδια προστάτεψε με εξαιρετικό τρόπο το service της ολοκληρώνοντας το set με 81% κερδισμένους πόντους στο 1ο service. 

Με το ξεκίνημα του 2ου set η Παπαμιχαήλ συνέχισε το σερί της φτάνοντας τα 5 συνεχόμενα κερδισμένα games, προτού η βροχή κάνει την εμφάνισή της και το παιχνίδι διακοπεί για περίπου μία ώρα. 

Όπως στο 1ο set έτσι και στο 2ο, η Παπαμιχαήλ “χτύπησε” στο ίδιο σημείο την Γκόμεζ, αρχίζοντας να πιέζει το service της αμέσως μετά το 2-2. Η Ελληνίδα τενίστρια με hold έκανε το 3-2 και με break προηγήθηκε με 4-2, εκεί όπου η Μεξικανή ήξερε ότι δεν μπορεί να απαντήσει. 

Με τους κερδισμένους πόντους στο 1ο service να φτάνουν το ποσοστό του 78% η Παπαμιχαήλ δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατάει στο service της.

Στο 8ο game του 2ου set (5-2) η 28χρονη πίεσε και πάλι το service της Γκόμεζ, η οποία κατάφερε να σβήσει το 1ο match-point της Παπμιχαήλ, όμως ένα διπλό λάθος έδωσε την ευκαιρία στην Ελληνίδα τενίστρια να τελειώσει το παιχνίδι όπως και έκανε, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής. 

Εκεί θα βρει την 28χρονη Βραζιλιάνα (Νο284 του κόσμου), Γκαμπριέλα Σι, η οποία ξεπέρασε με τη σειρά της το εμπόδιο της Γεωργιανής Σοφία Σαπατάβα με 6-3, 6-0. 

Παπαμιχαήλ και Σι θα βρεθούν και πάλι στο κορτ μετά από 8 χρόνια και τα προημιτελικά του τουρνουά ITF των 10.000$ στον Μαραθώνα, με την Βραζιλιάνα να επικρατεί με 6-4, 3-6, 6-2. 

Η Παπαμιχαήλ επιστρέφει, μετά από 2 χρόνια, σε τελικό διοργάνωσης, ωστόσο αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι από τον Μάιο του 2017, μέχρι τον Ιούλιο του 2019 έχει αγωνιστεί σε 11 τελικούς έχοντας κατακτήσει τους 10! 

Συνολικά η Ελληνίδα τενίστρια, από το 2010, σε 21 τελικούς μετράει 14 νίκες και την Κυριακή θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον 15ο τίτλο στη καριέρα της. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Charleston 60: Στον τελικό η ασταμάτητη Παπαμιχαήλ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα