Charleston 60: Ανατροπή και τίτλος για Παπαμιχαήλ

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ολοκλήρωσε την εκπληκτική εβδομάδα που είχε στο τουρνουά ITF των 60.000$ στο Τσάρλεστον, επικρατώντας στον τελικό της Βραζιλιάνας Γκαμπριέλα Σι με 1-6, 6-3, 6-3, μετά από περίπου 2,5 ώρες. 

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος τίτλος στην καριέρα της 28χρονης Ελληνίδας τενίστριας, η οποία επέστρεψε στους τίτλους μετά από 2 χρόνια, κατακτώντας τον 15ο στην καριέρα της, ωστόσο το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι στους τελευταίους 12 τελικούς μετράει 11 νίκες! 

Παράλληλα αυτή η νίκη την έφερε μια ανάσα από το Top

200, καθώς βρίσκεται πλέον στο Νο203 θέση που αποτελεί την καλύτερη στην καριέρα της, κάνοντας άλμα 58 θέσεων! 

Κι όμως τα πράγματα στον τελικό δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά για την Ελληνίδα τενίστρια, η οποία. βρέθηκε γρήγορα πίσω με 4 games (4-0) και με την Σι να παίρνει τις μπάλες στα χέρια της για να σερβίρει για το 5-0. 

Εκεί η Παπαμιχαήλ άρχισε να βρίσκει σφυγμό και ρυθμό. Θα φτάσει σε break-point (30/40) και εκμεταλλευόμενη το αβίαστο forehand της Σι πήρε τον πρώτο game στον τελικό μειώνοντας σε 4-1.

Ωστόσο, ειδικά στο 1ο set το service δεν λειτουργούσε καθόλου για την Παπαμιχαήλ, σε αντίθεση με τον ημιτελικό, με την Ελληνίδα τενίστρια να δέχεται ένα ακόμη break μετά από ένα αβίαστο backand (15/40), αλλά κι ένα forehand στην ευθεία από την Σι, η οποία έκανε το 5-1 για να κλείσει αμέσως μετά το set με 6-1.

Μάλιστα με το ξεκίνημα του 2ου set η Σι θα βρει κι άλλο break παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0. Το 2ο game αποδείχθηκε ιδιαίτερα κρίσιμο με την Βραζιλιάνα να παίρνει τον 1ο πρώτο (15/0) την Παπαμιχαήλ να απαντάει εμφατικά φτάνοντας σε διπλό break-point (15/40), αλλά και πάλι τη Σι με τρεις σερί πόντους να βρίσκεται στο πλεονέκτημα.

Η Ελληνίδα τενίστρια ωστόσο θα καταφέρει να φτάσει στο break μετά από μια εκπληκτική επιστροφή σε ανοικτό service της Σι, την οποία και θα υποχρεώσει σε αβίαστο λάθος (φιλέ), κάνοντας το 1-1.

Τα προβλήματα ωστόσο με το service είχαν και συνέχεια για την Παπαμιχαήλ, η οποία αν και είχε game-point (40/30) δέχθηκε νέο break από την Σι, παρά το γεγονός ότι πρόλαβε το πολύ καλό drop-shot της Βραζιλιάνας, η οποία στη συνέχεια με ένα απλό volley έφτασε στο break και στο 2-1. 

Η Σι προσπάθησε να κάνει ακριβώς το ίδιο και στο επόμενο game, να το τελειώσει με drop-shot, όμως αυτή τη φορά η αντίδραση της Παπαμιχαήλ ήταν εξαιρετική, με την Ελληνίδα τενίστρια να παίρνει και πάλι πίσω το break (2-2).

Από εκεί και πέρα αλλάζουν όλα. Η Παπαμιχαήλ θα κρατήσει για 1η φορά το service της στον τελικό χάρη σε ένα εκπληκτικό winner backhand, παίρνοντας προβάδισμα με 3-2. Στη συνέχεια θα κατακτήσει τα επόμενα 3 από τα 4 games θα ισοφαρίσει σε 1-1 και όλα πλέον θα λειτουργήσουν υπέρ της. 

Στο decider set η Παπαμιχαήλ θα βρεθεί μπροστά με break (2-0) και από εκεί και πέρα, έχοντας βελτιώσει αισθητά το service της, θα φτάσει στην κατάκτηση του set, αλλά και του μεγαλύτερου τίτλου μέχρι τώρα στην καριέρα της, ισοφαρίζοντας παράλληλα τις νίκες (1-1) στα παιχνίδια με την Σι, η οποία την είχε κερδίσει στο διεθνές τουρνουά του Μαραθώνα πριν από 8 χρόνια. 

Αναμφίβολα ένας τίτλος, αλλά κι ένα μεγάλο δώρο στον αδελφό της Παύλο που μια ημέρα νωρίτερα είχε τα γενέθλιά του. 

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Charleston 60: Ανατροπή και τίτλος για Παπαμιχαήλ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα