Australian Open: Στην prime time οι ημιτελικοί των γυναικών

Το επόμενο Australian Open θα γίνει το τελευταίο Grand Slam που προγραμματίζει τους ημιτελικούς των γυναικών την ίδια ημέρα με αυτούς των ανδρών και μάλιστα στην απογευματινή prime time ζώνη.

Τα προηγούμενα χρόνια οι τελευταίες 4 του τουρνουά έπαιζαν το απόγευμα της Πέμπτης, με τους ανδρικούς ημιτελικούς να μοιράζονται σε Πέμπτη και Παρασκευή (στα night

sessions). Τα πράγματα, λοιπόν, αλλάζουν το 2022 και οι ημιτελικοί των γυναικών θα πραγματοποιηθούν στις 7.30 μ.μ τοπική ώρα Μελβούρνης (Πέμπτη) στη Rod Laver Arena. Αντίστοιχα οι άνδρες θα διεκδικήσουν τα εισιτήρια του τελικού την Παρασκευή σε day και night session.

Ο διευθυντής του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι σε δηλώσεις του είπε: “Καθώς γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της γυναικείας παρουσίας αθλητών στο Australian Open είμαι στην ευχάριστη θέση να αναδείξω τα ματς των γυναικών προγραμματίζοντας τους ημιτελικούς σε ζώνη υψηλής ακροαματικότητας (prime time) την Πέμπτη το βράδυ. Το τένις είναι από τα λίγα παγκόσμια αθλήματα στα οποία οι γυναίκες και οι άνδρες αγωνίζονται στην ίδια σκηνή, παίρνουν τα ίδια χρηματικά έπαθλα και έχουν την ίδια έκθεση. Αν και είναι μία πηγή υπερηφάνειας, αναγνωρίζουμε ότι πάντα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, καθώς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ισότητα, συμπερίληψη και διαφορετικότητα παντού στο άθλημα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου”

Η αλλαγή του προγράμματος έρχεται 12 χρόνια αφότου ο τελικός γυναικών μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου (το 2009). Το Roland Garros, το Wimbledon και το US Open διεξάγουν τους ημιτελικούς των γυναικών την Πέμπτη και ακολουθούν οι αγώνες των ανδρών την Παρασκευή. Οι γυναικείοι και ανδρικοί τελικοί παίζονται αντίστοιχα το Σάββατο και την Κυριακή.

Η αλλαγή αυτή, τέλος, θα σημαίνει πως οι διοργανωτές δεν θα αντιμετωπίσουν κριτική από τον έναν άνδρα φιναλίστ για την μία παραπάνω μέρα ξεκούρασης πριν τον τελικό.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Australian Open: Στην prime time οι ημιτελικοί των γυναικών appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα