Amsterdam Open: Νέος τίτλος για τους Ντι Νένο και Στούπατσουκ! (vid)

Οι Μαρτίν Ντι Νένο και Φράνκο Στούπατσουκ είναι οι νέοι “βασιλείς” της Ολλανδίας! Οι δύο Αργεντινοί επικράτησαν στον τελικό του Amsterdam Open με 4-6, 6-2, 6-2 των Φεντερίκο Τσινγκότο και Πακίτο Ναβάρο, κατακτώντας έτσι τον τίτλο. Αυτό ήταν το έκτο φετινό τρόπαιο στο World Padel Tour για το Νο2 δίδυμο της κατάταξης, σε ένα σύνολο 11 τελικών.

Αγωνιστικά, στο πρώτο σετ ο αριστουργηματικός Ναβάρο έκανε τη διαφορά σε αρκετά

σημεία, επιτρέποντας στον εαυτό του και τον Τσινγκότο να βρουν δύο μπρέικ έναντι ενός για να φτάσουν στο 6-2, ενώ στις αρχές του δεύτερου σετ προηγήθηκαν με 2-1 έχοντας και χαμένο μπρέικ πόιντ. Έκτοτε όμως… γύρισε ο διακόπτης, με τους “Superpibes” να παίρνουν 11 στα 13 επόμενα γκέιμ με κυρίαρχη εικόνα και να φτάνουν στον θρίαμβο.

SUPERPIBES SUPERÁMSTERDAM#WPTAmsterdamOpen pic.twitter.com/li11AKlvo1

World Padel Tour (@WorldPadelTour) October 15, 2023

Αυτός ο τίτλος είχε μέγιστη σημασία για τους δύο Αργεντινούς και στη μάχη της κατάταξης του WPT, καθώς έτσι ψαλίδισαν σημαντικά την απόσταση από τους Νο1 Αρτούρο Κοέγιο και Αγκουστίν Τάπια, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί μόλις από τη Φάση των “32”. Υπενθυμίζεται πως ο Κοέγιο ήταν πέρσι πρωταθλητής στο Άμστερνταμ (μαζί με τον Μπελαστεγκίν), έχοντας έτσι σημαντικές απώλειες τώρα στη βαθμολογία.

Στην… άλλη πλευρά του λόφου, σημειώνεται πως οι Τσινγκότο και Ναβάρο βρέθηκαν για δεύτερη φορά φέτος σε τελικό τουρνουά, όμως, όπως και στο French Open, έτσι και τώρα αποχώρησαν ηττημένοι. Μάλιστα και στη Γαλλία οι Ντι Νένο και Στούπατσουκ ήταν εκείνοι που τους είχαν νικήσει στον τελικό.

Στις γυναίκες, οι Πάουλα Χοσεμαρία και Αριάνα Σάντσεθ πρόσθεσαν… κάτι παραπάνω από μία χρυσή σελίδα στη βίβλο της ιστορίας τους. Οι δύο Ισπανίδες επικράτησαν στον τελικό με 7-6(5), 6-0 των Ντελφίνα Μπρέα και Μπεατρίθ Γκονθάλεθ και έτσι έγιναν το πρώτο δίδυμο στα χρονικά του WPT -σε άνδρες και γυναίκες- που κατακτά 13 τρόπαια εντός μίας σεζόν.

Ταυτοχρόνως, οι Χοσεμαρία και Σάντσεθ με τη νίκη τους στον τελικό εξασφάλισαν και μαθηματικά το Νο1 της κατάταξης έως και το τέλος της σεζόν. Η συγκεκριμένη επιτυχία ήταν αυτή που πανηγυρίστηκε πιο έντονα από τις δύο Ισπανίδες, αφού αμφότερες είχαν πλησιάσει πολύ τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ποτέ δεν είχαν καταφέρει να κλείσουν μία χρονιά στην κορυφή.

12 + 1 + NÚMERO 1⃣#WPTAmsterdamOpen pic.twitter.com/lCMPPyBiEu

World Padel Tour (@WorldPadelTour) October 15, 2023

Τέλος, σημειώνεται πως αυτό ήταν το πέμπτο διαδοχικό τουρνουά που κατακτούν οι Χοσεμαρία και Σάντσεθ, φτάνοντας έτσι τον τρομερό αριθμό των 21 σερί κερδισμένων αγώνων. Η τελευταία ήττα τους είχε έρθει στα ημιτελικά του Valladolid Master (24 Ιουνίου) από τις Μπρέα και Γκονθάλεθ.

Όσον αφορά στην Αργεντινή και την Ισπανίδα, στον τελικό του Άμστερνταμ διεκδίκησαν τον τέταρτο φετινό τους τίτλο, δίχως όμως επιτυχία. Έστω και έτσι, αυτή ήταν η έβδομη φετινή παρουσία τους σε τελικό του WPT και η συνολική τους πορεία στο τουρνουά ενισχύει την προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν τη σεζόν ως το Νο3 δίδυμο της κατάταξης, ενδεχομένως και με βλέψεις για το Νο2.

Επόμενος σταθμός του WPT θα είναι το Menorca Open στην Ισπανία, την εβδομάδα 23-29 Οκτωβρίου.

Τα highlights των τελικών:

The post Amsterdam Open: Νέος τίτλος για τους Ντι Νένο και Στούπατσουκ! (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα