Acapulco P1: Πάτησαν… νάρκες τα φαβορί! (vid)

Σε… ναρκοπέδιο για τα μεγάλα φαβορί εξελίσσεται το Acapulco P1, με τρεις από τις πέντε κορυφαίες ομάδες στην κατάταξη των γυναικών να μένουν εκτός προημιτελικών. Σαφώς όμως ο πιο ηχηρός αποκλεισμός ήταν αυτός των Πάουλα Χοσεμαρία και Αριάνα Σάντεθ.

Οι Νο1 στον κόσμο Ισπανίδες υποσκελίστηκαν με 7-6(3), 7-6(4) από τις Άνα Νογκουέιρα και Μπεατρίθ Καλντέρα, γνωρίζοντας έτσι την πρώτη τους ήττα εντός του 2024. Αυτός ο αποκλεισμός έρχεται μετά την κατάκτηση των δύο πρώτων τουρνουά της σεζόν (Riyadh P1, Qatar Major) για

τις Χοσεμαρία/Σάντσεθ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Premier Padel (@premierpadel)

Με τις δύο Ισπανίδες να μην δηλώνουν συμμετοχή στο προσεχές Puerto Cabello P2 για το Premier Padel, αφήνουν πλέον μία λίγο πιο… ανοικτή πόρτα στις άμεσες αντιπάλους τους να μειώσουν τη βαθμολογική απόσταση από την κορυφή, έστω κι αν δεν υπάρχει καμία άμεση απειλή.

Οι Πάουλα Χοσεμαρία και Αριάνα Σάντσεθ αποχώρησαν πρόωρα από το Ακαπούλκο.

Το δεύτερο “θύμα” της Φάσης των “16” ήταν οι Νο4 στον κόσμο Μάρτα Ορτέγκα και Βερόνικα Βιρσέδα. Οι δύο Ισπανίδες γνώρισαν την ήττα μάλιστα με ανατροπή από τις συμπατριώτισσές τους Αλεχάνδρα Αλόνσο και Αντρέα Ουστέρο με 2-6, 6-2, 6-2.

Βίοι… παράλληλοι υπήρξαν όμως και για τις Νο5 στον κόσμο Αλεχάνδρα Σαλαζάρ και Ταμάρα Ικάρδο. Οι δυο τους γνώρισαν τον αποκλεισμό ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα ακριβώς με το ίδιο σκορ, 2-6, 6-2, 6-2, από τις Αρανζάζου Οσόρο και Κάρμεν Γκοενάγκα, μένοντας έτσι εκτός συνέχειας.

Μάλιστα, η Οσόρο εμφαντίστηκε άκρως συγκινημένη στο τέλος του ματς, αφιερώνοντας αυτή τη νίκη στη μητέρα της που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Premier Padel (@premierpadel)

Φυσικά, οι πιο μεγάλες ευνοημένες αυτής της συγκυρίας είναι οι Ντελφίνα Μπρέα και Μπεατρίθ Γκονθάλεθ. Η Αργεντινή με την Ισπανίδα ξεπέρασαν εύκολα με 6-2, 6-2 το εμπόδιο των Μαρτίνεθ/Ρουίθ και έχουν ένα βατό μονοπάτι ως τα ημιτελικά. Εκεί, φαβορί για να βρεθεί απέναντί τους είναι το δίδυμο των Γκέμα Τριάι και Κλαούντια Φερνάντεθ, δημιουργώντας μία σύγκρουση των Νο2 και Νο5 του κόσμου για μία θέση στον τελικό.

Τέλος, στο άνω ήμισυ του ταμπλό οι Νο6 στον κόσμο Βιρτζίνια Ριέρα και Σοφία Αραούζο έχουν τον πρώτο λόγο να φτάσουν ως τον τελικό, όντως θεωρητικά το δυνατότερο δίδυμο στην πλευρά τους.

Οι Σάνιο Γκουτιέρες και Πακίτο Ναβάρο συνεχίζουν την πορεία τους.

Στους άνδρες, η Φάση των “16” κύλησε δίχως ιδιαίτερες εκπλήξεις, με τη μοναδική ξεχωριστή στιγμή να εντοπίζεται στον προηγούμενο γύρο, όταν και οι Χάβι Γκαρθία και Χάβι Μπαραχόνα επικράτησαν με 6-3, 6-4 των Νο6 στο ταμπλό Φερνάντο Μπελαστεγκίν και Λούτσο Κάπρα.

Πάντως, οι δύο Αργεντινοί είχαν από πριν προαναγγείλει τον τερματισμό της συνεργασίας τους, η οποία ποτέ δεν λειτούργησε αποτελεσματικά από την αρχή της σεζόν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Premier Padel (@premierpadel)

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:
Κοέγια/Τάπια – Τσινγκότο/Γκονθάλεθ
Αλόνσο/Αρόγιο – Ναβάρο/Σ.Γκουτιέρες
Ντι Νένο/Στούπατσουκ – Νιέτο/Σανθ
Γιάνγκουας/Γκαρίδο – Λεμπρόν/Γκαλάν

Νογκουέιρα/Σάντσεθ – Ριέρα/Αραούζο
Οσόρο/Γκοενάγκα – Αλόνσο/Ουστέρο
Τριάι/Φερνάντεθ – Καστεγιό/Γένσεν
Σάινθ/Γιαγκούνο – Μπρέα/Γκονθάλεθ

ΤΑΜΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ / ΤΑΜΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

The post Acapulco P1: Πάτησαν… νάρκες τα φαβορί! (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα