ATP Rankings: Από το Σινσινάτι η επιστροφή στην κανονικότητα…

15:30 5/8/2021 - Πηγή: Tennis24

Για πρώτη φορά, από τον Αύγουστο του 2020, οι βαθμοί FedEx ATP Rankings θα προστίθενται και θα αφαιρούνται, σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο κάτι που θα γίνει αμέσως μετά το Western & Southern Open στο Σινσινάτι, δηλαδή στις 23/8.

Αυτό σημαίνει ότι οι βαθμοί ενός παίκτη που θα “κουβαλάει” στο Σινσνινάτι θα αφαιρεθούν και θα αντικατασταθούν (στις 23/8) με τους βαθμούς που θα κερδίσει στη φετινή διοργάνωση (15-22/8). 

Οι νέοι αυτοί

βαθμοί θα παραμείνουν στη συνολική του βαθμολογία για τις επόμενες 52 εβδομάδες και θα αφαιρεθούν στις 22 Αυγούστου 2022, όπως δηλαδή γινόταν στον τρόπο βαθμολόγησης πριν από την πανδημία. To ίδιο ακριβώς σύστημα θα ακολουθηθεί σε όλα τα τουρνουά από το Σινσινάτι και μετά. 

Στην περίπτωση που ένας παίκτης έχει στη συνολική του βαθμολογία βαθμούς από το Σινσινάτι, αλλά δεν θα αγωνιστεί στο φετινό τουρνουά, θα του αφαιρεθούν επίσης στις 23 Αυγούστου. 

Αντιθέτως τα τουρνουά που θα πραγματοποιηθούν μέχρι και το Rogers Cup σε Τορόντο και Μόντρεαλ (9-15/8), θα ακολουθήσουν το σύστημα Best-of που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας. 

Όλες οι προσαρμογές που έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα τερματιστούν στις 15 Αυγούστου 2022, όπου και το σύστημα της βαθμολόγησης θα επανέλθει πλήρως στην παραδοσιακή μεθοδολογία των 52 εβδομάδων.

Θάνος Σταθόπουλος

The post ATP Rankings: Από το Σινσινάτι η επιστροφή στην κανονικότητα… appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα