ATP Finals: Ποια είναι η Arena που θα αντικαταστήσει την Ο2

Το ATP Finals, που φέτος έλαβε χώρα, για τελευταία χρονιά, στην O2 Arena του Λονδίνου, είναι το τελευταίο και σημαντικότερο τουρνουά της σεζόν, μετά τα τέσσερα Grand Slams.

Από το 2021, η διοργάνωση θα μεταφερθεί στο Τορίνο της Ιταλίας και στο Pala Alpitour, μετά από 12 απόλυτα επιτυχημένα χρόνια στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της ATP, Κρίς Κέρμοντ δήλωσε: “Πιστεύουμε ότι το Τορίνο έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται

για να αναπτύξει την διοργάνωση”.

Το Pala Alpitour είναι ένας εσωτερικός χώρος πολλαπλών χρήσεων που βρίσκεται στην περιοχή Σάντα Ρίτα της Ιταλίας. Η αρένα χτίστηκε αρχικά με κόστος 87 εκατομμύρια ευρώ, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2006. Έχει χωρητικότητα 15.657 θέσεων και αποτελεί την μεγαλύτερη εσωτερική-αθλητική Αρένα στην Ιταλία.

Η 12ετής πορεία του ATP Finals, στην O2 Αρένα ήταν αδιαμφισβήτητα εκπληκτική καθώς πάνω από 2.8 εκατομμύρια φίλαθλοι επισκέφτηκαν την κορυφαία διοργάνωση ενώ η εμπορικότητά της εκτινάχθηκε και οδήγησε σε νέα ύψη το άθλημα.

Γίνεται φανερό, λοιπόν, ότι το έργο που πρέπει να φέρει εις πέρας το Τορίνο και το Pala Alpitour είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Οι πόλεις που έχει διεξαχθεί το τουρνουά κατά σειρά απο το 1970

14 πόλεις έχουν φιλοξενήσει από το 1970, το ATP Finals και το Τορίνο θα είναι ο 15ος σταθμός της διοργάνωσης.

Τόκιο, Παρίσι, Βαρκελώνη, Βοστόνη, Μελβούρνη, Στοκχόλμη, Χιούστον, Νέα Υόρκη, Φρανκφούρτη, Ανόβερο, Λισαβόνα, Σίδνεϊ, Σανγκάι, Λονδίνο και Τορίνο.

Γιάννης Μαύρος

The post ATP Finals: Ποια είναι η Arena που θα αντικαταστήσει την Ο2 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα