ATP Finals: Ένας όμιλος στα…κόκκινα

Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει τα παιχνίδια της 2ης ημέρας του Red Group το οποίο έγινε άνω-κάτω μετά από τη μεγάλη νίκη του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που όπως και ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ με τον οποίον θα αγωνιστεί το βράδυ (22:00 GR) έχει την ευκαιρία να “εξαργυρώσει” τη νίκη της πρεμιέρας και να πάρει την πρόκριση από σήμερα για τα ημιτελικά. 

Από την άλλη οι δύο ηττημένοι της 1ης ημέρας, Κάρλος Αλκαράθ και Αντρέι Ρούμπλεφ θα παίξουν για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για την πρόκριση

στην επόμενη φάση, σε μια αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 15:30 GR. 

Το πρόγραμμα θα αρχίσει, όπως κάθε μέρα από το διπλό με τους Ροάν Μποπανά (Ινδία) και Μάθιου Έμπντεν (Αυστραλία) να αντιμετωπίζουν τους Αυστραλούς Ρίνκι Χιτσικάτα και Τζέισον Κούμπλερ στο παιχνίδι που θα αρχίσει στις 13:00 GR. 

Στη συνέχεια (15:30 GR) Αλκαράθ και Ρούμπλεφ, οι οποίοι θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην καριέρα τους, θέλουν να αφήσουν πίσω τους τις ήττες στην πρεμιέρα από τους Ζβέρεφ και Μεντβέντεφ και να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη στα φετινά ATP Finals που θα τους κρατήσει σε τροχιά πρόκρισης. 

Ο 20χρονος Ισπανός με νίκη θα φτάσει τις 10 φέτος (9-5) κόντρα σε παίκτη πρώτης 10άδας, ενώ από την άλλη ο Ρούμπλεφ θέλει να σπάσει την κατάρα των τελευταίων τριών ετών που τον θέλει να μην κερδίζει ποτέ στο δεύτερο παιχνίδι στους ομίλους των Finals, αν και τα τελευταία 2 χρόνια ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Αμέσως μετά (19:30 GR) σειρά θα πάρει ο δεύτερος αγώνας του διπλού με τους Γουέσλι Κούλχοφ (Ολλανδία) και Νιλ Σκάπσκι (Μ. Βρετανία) να κοντράρονται με τους Ραζίβ Ραμ (ΗΠΑ) και Τζο Σάλσμπουρι (Μ. Βρετανία). 

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας (22:00 GR) Ζβέρεφ και Μεντβέντεφ θα τα…πουν για 18η(!) φορά στην καριέρα τους με τον Ρώσο να έχει το πάνω χέρι (10-7), αλλά και για 6η φορά φέτος με τον Μεντβέντεφ να κυριαρχεί με 4-1 με την τελευταία τους συνάντηση να είναι στα ημιτελικά του Πεκίνου όπου ο Ρώσος είχε επιβληθεί με straight sets. 

Τόσο ο Ζβέρεφ, όσο και ο Μεντβέντεφ και εφόσον θα γνωρίζουν τι έγινε στο άλλο παιχνίδι, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από απόψε στην ημιτελική φάση. Ο Ζβέρεφ χρειάζεται νίκη κόντρα στον Μεντβέντεφ, αλλά και νίκη του Αλκαράθ στο ματς με τον Ρούμπλεφ. 

Για τον Μεντβέντεφ υπάρχει ένα πιο απλό σενάριο που εξαρτάται από τη δική του ρακέτα, καθώς αν καταφέρει να κερδίσει με 2-0 τον Γερμανό τότε, ανεξάρτητα το τι θα συμβεί νωρίτερα στο άλλο παιχνίδι, θα πάρει το εισιτήριο για την 4άδα. 

Αν ο Ρώσος επικρατήσει στα 3 sets (2-1) τότε θα χρειαστεί βοήθεια από τον κουμπάρο του, Αντρέι Ρούμπλεφ ο οποίος θα πρέπει να κερδίσει τον Κάρλος Αλκαράθ. 

Τελευταία φορά που Ζβέρεφ και Μεντβέντεφ συναντήθηκαν στα ATP Finals ήταν στον τελικό του 2021 με τον Γερμανό να κατακτά τον τίτλο για 2η φορά στην καριέρα του. 

Πρόγραμμα

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

Μποπανά (Ινδία)/Έμπντεν (Αυστραλία) – Χιτσικάτα/Κούμπλερ (Αυστραλία) – 13:00 GRΚάρλος Αλκαράθ (Ισπανία) – Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία) 15:30 GRΚούλχοφ (Ολλανδία)/Σκάπσκι (Μ. Βρετανία) – Ραμ (ΗΠΑ)/Σάλσμπουρι (Μ. Βρετανία) – 19:30 GRΝτανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) – Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) 22:00 GR

 ATP FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES | STANDINGS | OOP (-1h)

The post ATP Finals: Ένας όμιλος στα…κόκκινα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα