ATP Finals: Από το Παρίσι στο… Τορίνο (vids)

Ο κόκκινος όμιλος στα…κόκκινα! Αναμφίβολα το παιχνίδι που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της Τρίτης (16/11) στο Τορίνο δεν είναι άλλο από αυτό του Ντανιίλ Μεντβέντεφ με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, το οποίο και θα ξεκινήσει στις 15:00 GR.

Έχουν περάσει 10 ημέρες ακριβώς από το τελευταίο ραντεβού τους στο Παρίσι, το οποίο εξελίχθηκε ο απόλυτος “εφιάλτης” για τον Γερμανό, ο οποίος κατάφερε να πάρει όλα κι όλα 4 games από τον απόλυτο Μεντβέντεφ.

Ο κάτοχος του τίτλου το 2018 (Ζβέρεφ) θα συναντήσει τον κάτοχο της περσινής διοργάνωσης (Μεντβέντεφ)

για 11η φορά. Η νίκη του Ρώσου στο Masters 1000 στο Bercy έφερε την απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια (5-5) με τον Νο2 του κόσμου ωστόσο να μετράει 4 συνεχόμενες νίκες, αλλά και πέντε στα τελευταία 6 ματς! 

Αυτή θα είναι η 2η φορά που θα συναντηθούν στα ATP Finals, με την πρώτη να είναι το 2019 (παιχνίδι ομίλου) με τον Ζβέρεφ να φτάνει στη νίκη στα δύο sets. 

Ο Μεντβέντεφ προέρχεται από τη νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στον Χούμπερτ Χουρκάτς, με τον Ρώσο να χρειάζεται να κάνει την ανατροπή για να φτάσει στην 6η σερί νίκη στο τουρνουά, ενώ ο Ζβέρεφ είχε μια πιο…ιδιαίτερη αναμέτρηση κόντρα στον Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος εγκατέλειψε στις αρχές του 2ου set, με τον Ζβέρεφ να έχει πάρει το 1ο στο tie-break.

Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ θα παίξουν για 6η φορά σε indoor διοργάνωση, με τον Ρώσο να έχει ρεκόρ 3-2, ενώ μόλις ένα παιχνίδι από τα 5 έχει κριθεί στο decider set κι αυτό ήταν στον τελικό του Masters 1000 στο Παρίσι το 2020.

Αμφίβολος ο Μπερετίνι

Για το βραδινό παιχνίδι (22:00 GR) υπάρχει ένας μεγάλος αστερίσκος. Ο Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος εγκατέλειψε στο παιχνίδι της Κυριακής (14/11) κόντρα στον Αλεξαντερ Ζβέρεφ έχοντας πρόβλημα στους κοιλιακούς, είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το ματς απέναντι στον Χούμπερτ Χουρκάτς.

Η συμμετοχή του Ιταλού θα κριθεί την τελευταία στιγμή με τον συμπατριώτη του Μπερετίνι, Γιάνικ Σίνερ να περιμένει για να περάσει στη θέση του σε περίπτωση που χρειαστεί. Όλα αυτά φυσικά επηρεάζουν τον Πολωνό ο οποίος δεν θα ξέρει ποιον από τους δύο θα αντιμετωπίσει.

Μπερετίνι και Χουρκάτς συναντήθηκαν και στο Wimbledon, στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του Ιταλού, ο οποίος επικράτησε στα 4 sets. Ωστόσο ο Πολωνός είχε βγει νικητής από την πρώτη τους αναμέτρηση στο Miami Open (2019) επικρατώντας εύκολα στα 2 sets. 

Ωστόσο, φέτος ο Χούρκατς έχει αντιμετωπίσει και τον Σίνερ και μάλιστα στη δική του μεγάλη στιγμή, στον φετινό τελικό του Miami Open με τον Πολωνό να επικρατεί στο 2 sets κατακτώντας τον πρώτο τίτλο σε 1000άρι τουρνουά στην καριέρα του.

ATP FINALS 2021 SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

The post ATP Finals: Από το Παρίσι στο… Τορίνο (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα